DOLAR 32,5907
EURO 34,7509
ALTIN 2497,918
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ulusal atletler Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber’in madalya sevinci

Ankara’da Taha Akgül Spor Salonu’ndaki Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası’nın açılış merasimine katılan Hatice Kübra İlgün, AA muhabirine …

30.07.2021 22:52
141
A+
A-

Ankara’da Taha Akgül Spor Salonu’ndaki Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası’nın açılış merasimine katılan Hatice Kübra İlgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Olimpiyatlar sporun tepesi her atletin hayali orada olmak, ben de olimpiyatlara katılıp oradan madalya ile dönmeyi çok istiyordum ve orada finalde Türk bayrağı ile ringde tıp atmak en büyük temennimdi ve her vakit bunun düşünü görüyordum, bunu istiyordum. Maalesef repesaj maçına kaldım, bronz madalya ile turnuvayı tamamladım lakin bu benim için büyük bir muvaffakiyet olağan ki. Sonuç olarak ülkeme bu türlü bir madalya armağan ettim çok memnunum gururluyum.” diye konuştu.

Hatice Kübra, “Diliyorum ki 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkeme altın madalya getirebilirim. Başta bizi her vakit destekleyen, maçtan sonra çabucak tebriklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza, bize orada yanımızda olup dayanak verdiği için teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanan ulusal tekvandocu Hakan Reçber ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tokyo Olimpiyatlarında ülkemize bronz madalya kazandırdık. Öncelikle ülkemize iyi uğurlu olsun, mesleğim için de çok hoş bir madalya. Elimizden geleni yaptık, bu madalyayı ülkemize kazandırdığım için çok memnunum, gururluyum. Bu tertipte da benim adımı söylediler, Hatice ablayı çağırdılar fevkalade gururlandık, memnun olduk. Alttan gelen jenerasyonlara de asla vazgeçmeden devam etmelerini öneriyorum.”

Şahin: “Her gidilen olimpiyatta Allah’ın müsaadesiyle Türk tekvandosu madalya almayı başarmış”

Türkiye Tekvando Federasyonu Lideri Metin Şahin de merasimde yaptığı konuşmada, memnun, gururlu ve moralli olduklarını belirterek, “Sizlerin içinizden çıkan, sizleri temsil eden ve Türk tekvandosunu temsil eden Türk Ulusal Kadrosu olimpiyatlarda 2 bronz madalya alarak tarihte yerini müdafaaya devam etmiştir.” dedi.

Her muvaffakiyetin altında bir uğraşın ve gerisinde bir planın yattığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

“Hiçbir şey tesadüf olmaz. 2000 yılından bugüne olimpik olmuş tekvando branşında 8 madalyaya ulaşmış Türk ulusal grubu, 8 madalya. Her gidilen olimpiyatta Allah’ın müsaadesiyle Türk tekvandosu madalya almayı başarmış bir federasyondur. Bütün bunların altında yatan en büyük sebep; 81 vilayet ve 300 ilçede yapılan çalışmalar, Türkiye Tekvando Federasyonunun kararlı uğraşları ve art planda gelişen tekvandoda bilhassa bölgelerdeki faaliyetlerimizde spor salonlarımızda misyon yapan antrenör kardeşlerimizin gayretiyle ve kulüplerimizin dayanağıyla bu muvaffakiyetler alınmıştır, bu herkesin başarısıdır.”

Tekvandonun Türk gençliğini yeterli bir vatandaş olma modeline götüren bir eğitim sporu olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Biz bir ve bir arada olduğumuz sürece, kalplerimiz tıpkı çarptığı sürece Allah’ın müsaadesiyle ülkemizi sevindirmeye devam edeceğiz. Başarımızla övünüyoruz ancak şunu bilin ki bununla yetinmiyoruz, bunun daha uygununu de yapabilirdik. Bunu da biliyoruz, ama kaideler her vakit tıpkı olmayabilir. Geldiğimiz nokta çok yeterli, geleceğimiz nokta da çok düzgün. Bu gayrette bu emekte bizlere her türlü dayanakları veren her vakit motivasyonuyla bizleri destekleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok büyük teşekkür ediyorum. Türk sporunun ve atletinin her vakit yanında. Olimpiyatlarda bizi yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, teşkilat yetkililerimize ayrıyeten federasyonumuz yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyorum.”

Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok da merasimde yaptığı konuşmada, Keçiören’e yapılacak spor yatırımlarını anlatarak, bütün atletlere muvaffakiyetler diledi.

Konuşmaların akabinde federasyon lideri Metin Şahin ve Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok tarafından Hatice Kübra İlgün ile Hakan Reçber’e birer plaket ve çiçek takdim edildi.

 

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.