DOLAR 32,5831
EURO 34,8031
ALTIN 2513,352
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tuğba Özay’dan cürüm duyurusu! ‘Herkesi Allah’a havale ediyorum’

Damla GÜLER / Milliyet.com.trAntalya-Manavgat yangının birinci günü toplumsal medya hesabından bir görüntü paylaşan Tuğba Özay, gözyaşları içinde …

03.08.2021 17:39
137
A+
A-

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr
Antalya-Manavgat yangının birinci günü toplumsal medya hesabından bir görüntü paylaşan Tuğba Özay, gözyaşları içinde yardım isteyerek, “Çiftliğim yandı” demişti. Bir mühlet sonra tekrar bir görüntü paylaşan eski model, hastanede olduğunu ve kederden felç geçirdiğini söylemişti. Tuğba Özay’ın bu paylaşımlarının akabinde mevzuyu haberleştiren bir basın yayın kuruluşu, “Manken Tuğba Özay’ın bacak gösterip aldığı çiftliği de mi varmış?” halinde başlık attı.

CÜRÜM DUYRUSUNDA BULUNDU
Yapılan haberin akabinde bugün avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Özay, hata duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçenin akabinde adliye önünde basın açıklaması yapan Tuğba Özay, yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek, “O bölgede şu anda çok büyük kasvetler, çok büyük zorluklar var. Müthiş bir afetin içerisinde beşerler fevkalade bir ömür uğraşı veriyorlar. Ormanlarımız gitti, tüm canlarımız gitti. Milyonlarca hayvanlarımız gitti, nefesimiz, canlarımız gitti. Ben inanın oradaki insanların acısını o kadar yeterli anlıyorum ki” dedi.

“ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”
Bütün bunlar varken gündem olmaktan büyük utanç duyduğunu söyleyen Özay, “Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Bir şey söylesem ‘reklam mı yapıyor’ diyecekler endişesiyle o bölgeyle ilgili uğraşlarımı anlatmak dahi istemiyorum. Şu anda Türkiye’nin dört bir yanından yardım göndermek isteyen birçok vatandaşımız bana ulaşıyor. Zira birinci günden bu yana yangınlarla ilgili duyuruları yapan, çığlık çığlıya yardım isteyen insan oldum. Sonuçta göz önünde olan insanlarız. Haliyle sevenlerimiz takip ediyor. Daha süratli bir erişim kelam konusu olabiliyor” halinde konuştu.

“ALLAH KORUDU”
Bir yandan da hakkında yapılan linç kampanyasıyla uğraş ettiğini söyleyen eski model, “Olayın ciddiyetinin lütfen farkında olalım. Hengame etme vakti değil. Birbirimizi kötülemenin ötekileştirmenin, bir şeyler ilan etmenin vakti değil. Ben zati bu türlü bir insan değilim. Benim örneğin, ‘İşte felç olmamış ne var ki canım’ deniyor. O kadar çok şeye karşı dik durmaya çalışıyorum ki. Yani felç olsaydım daha mı memnun olacaktınız. Allah korudu” dedi.

“BUNU HAK EDECEK NE YAPTIM”
“Benim üstüme bu kadar gelmeyin” diyen Özay, “Ben güçlü bir beşerim Allah’a çok şükür. Ben kimsenin karşısında ajitasyon yapacak durumda değilim. Lakin bu kadar da linçi hak edecek ne yaptım! Sahiden her şeye dayanırım lakin bu kadar iftira, bu kadar palavranın, olmadığım şeylerin içerisinde olmuş üzere gösterilmek yordu. Bunda da ‘geçmiş olsun’ denilmesi gereken yerde yeniden ben suçlanıyorum. Herkesi Allah’a havale ediyorum” tabirlerini kullandı.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Avukat Edip Başkan, Tuğba Özay hakkında yapılan kelam konusu haberin insanlık ismine utan verici olduğunu söyleyerek, “Yapmış oldukları haber, bilhassa Tuğba Hanım’ın ferdî haklarına ve Türkiye genelinde bilhassa son vakitlerde yaşanan bayan cinayetleri ve bayana şiddet olaylarına bu tip haberlerin maalesef daha çok vesile olduğunu görüyoruz. Bu manada da şiddetle kınıyoruz” dedi.

Kaynak: Milliyet


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.