DOLAR 32,4762
EURO 34,7961
ALTIN 2494,484
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası 100 yaşında

Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası Tuki, 100 yaşına bastı. Bir asrı deviren Tuki için Kocaeli’deki hayvanat bahçesinde parti düzenlendi.

02.05.2020 02:29
144
A+
A-

Barınağı süslendi, İngilizce "iyi ki doğdun" yazısı asıldı. Türkiye’nin en yaşlı kaplumbağası yeni yaşına doğum günü partisi ile girdi. 

Darıca Hayvanat Bahçesi’nin dev kaplumbağası Tuki, 100. yaşını sebzelerle hazırlanan pastayla kutladı. 

[Fotoğraf: Reuters]

Pasta, Tuki’nin en sevdiği sebzeler olan brokoli, havuç ve salatalıktan yapıldı. İçine meyve parçaları da koyuldu. Tuki de sürprizi geri çevirmedi. Pastasını afiyetle yedi.

Bir aldabra kaplumbağası olan Tuki, yaklaşık 400 kilo. Anavatanı ise Şeysel Adaları.

[Fotoğraf: Reuters]

Tuki, her he kadar bir asrı geride bıraksa da kendi türü açısından genç sayılıyor. Çünkü aldabra kaplumbağaları, 250 yıl yaşayabiliyor. 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.