DOLAR 32,3157
EURO 35,1353
ALTIN 2293,053
BIST 9062,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Üç dönemin izlerini üzerinde taşıyan tarihi çeşme ilgi görüyor

28.01.2020 08:30
137
A+
A-

IHAAW031830-HMN/28-01-2020

– Üç dönemin izlerini üzerinde taşıyan tarihi çeşme ilgi görüyor

(Fotoğraflı)

Yunus Daşdemir

KÜTAHYA (İHA) – Kütahya’nın Emet ilçesi Erigöz köyünde bulunan ve üzerinde üç tarihi dönemin izlerini taşıyan çeşme büyük ilgi görüyor.

Emet ilçesine bağlı Eğrigöz köyünden Ali Ünal yaptığı açıklamda, ”58 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu çeşme burada. Atalarımız bu çeşmenin suyunun hiç kesilmediğini söylerler. Çeşme üzerinde üç medeniyetin izlerini çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Çeme üzerinde bir taş Bizans dönemine ait, Orta yapı Roma dönemine ait. En sağda kalan yapı ise Osmanlı dönemine ait. iki oluklu bu çeşmenin ortasında bayan figürü varmış. Bu figür bölgede açılan medreselerde görev yapan hocalar tarafından uygun görülmediği için o dönemde kazınmış. Çeşme günümüzde halan kullanılmakta ve gelenler bu çeşme üzerinde bulunan 3 dönem medeniyetin izlerine hayran kalırlar. Bu çeşmenin bölge turizmine ve bölge tarihine ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

(YD-EFE)

28.01.2020 08:29:15 TSI

NNNN


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.