DOLAR 32,5998
EURO 34,7876
ALTIN 2503,89
BIST 9472,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yarım asırlık kanun ustası sanatını parkta yapıyor

Kanun sanatçısı Mustafa Uysal, pandemi tedbirleri nedeniyle müziğini yapmak için çıktığı sokaktan kopamadı. İki yıldır her gün aynı parka giden sanatçı, dinleyenlere müzik ziyafeti yaşatıyor.

Yarım asırlık kanun ustası sanatını parkta yapıyor
02.08.2022 11:05
94
A+
A-

Kah kaşık çalarak, kah kanunun tellerine vurarak kulakların pasını siliyor.

Yarım asırlık sanata adanmış bir ömür onun ki…

Müziğe yedi yaşında kaşıklarla başlayan kaşık virtüözü ve kanun ustası Mustafa Uysal, 15 yaşında kanunu eline almış. Bugün 60 yaşında olan Uysal, kanununu elinden hiç bırakmamış.

Pandemi dönüm noktası oldu

Uysal, salgınında mekanların kapatılması nedeniyle Nişantaşı Sanat Parkı’nda kanun çalmaya başladı.

Tedbirlerin kaldırılmasına rağmen usta sanatçı, her gün bu parka gelerek yapmaya devam ediyor.

55 yıldır geçimini sanattan sağlayan usta sanatçıyı dinlemek için birçok kişi Nişantaşı Sanat Parkı’na geliyor.

2 senedir parkta pandemiden geçindiğini söyleyen Uysal, “Rabbim kimseye bizi muhtaç ettirmiyor. Sonuçta sanatımızı icra ediyoruz. Allah’a çok şükürler olsun geçinip gidiyoruz böyle. Müzikle yatıp, müzikle kalkıyoruz. Ama Allah’a şükürler olsun, buna da şükürler olsun. Bakmayın bu pandemi dolayından biraz sıkıntılarımız oldu ama bunlardan geçti artık diyebilirim. Allah aratmasın tekrarını” diye konuştu.

Park sakinlerine müzik ziyafeti

Uysal’ın dinleyicilerinden biri, “Mustafa beyin bu parka gelmesi insanlara mutluluk veriyor. İnsanları neşelendiriyor eğlendiriyor. Her gün de gelmesini istiyoruz. Gelmezse gözümüz yollarda kalıyor” dedi.

Parkta ona ilk kez denk gelenler ise bırakıp yoluna devam edemiyor.

Parka ilk defa geldiklerini söyleyen dinleyicilerden biri ise, “Önce çok kısa kalacaktık ama dinledikçe huzurlu böyle dinlendirici bir havası vardı devam ettik biz çok beğendik şahsen çok keyif aldık” diye konuştu.

Mustafa Uysal, her gün saat 11 ile 19 arasında aynı yerde dinleyicileriyle buluşuyor. 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.