DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BM İnsani Yardım Ofisi: Refah’ta yapılacak operasyon katliam olur

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Ofisi (OCHA) Koordinatörü Martin Griffiths, Refah’ta yapılacak herhangi bir operasyonun ‘katliam’ olacağını ifade ederek, İsrail hükümetinin uluslararası çağrıları görmezden gelmemesi gerektiğini vurguladı. Griffiths, Refah’taki askeri operasyonların katliama yol açabileceği konusunda uyarıda bulunarak, uluslararası toplumun bu harekata karşı uyarıda bulunduğunu belirtti.

14.02.2024 10:41
197
A+
A-

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Ofisi (OCHA) Koordinatörü Martin Griffiths, Refah’a yapılacak herhangi bir operasyonun ‘katliam’ olacağını ifade ederek, İsrail hükümetinin uluslararası çağrıları görmezden gelmemesi gerektiğini vurguladı.

OCHA Koordinatörü Girffiths, yaptığı yazılı açıklamada, “Uzun zamandır korktuğumuz senaryo endişe verici bir hızla ortaya çıkıyor. Gazze nüfusunun yarısından fazlası, 1 milyondan fazla insan, Refah’ta sıkışmış durumda ve ölümle burun buruna. Yiyecek çok az şeyleri var, tıbbi bakıma erişimleri neredeyse hiç yok, uyuyacak yerleri yok, gidecekleri güvenli bir yer yok. Onlar, Gazze’nin tüm nüfusu gibi, yoğunluğu, vahşeti ve kapsamı bakımından eşi benzeri olmayan bir saldırının kurbanları. Sağlık Bakanlığı’na göre Gazze genelinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 28 binden fazla insan öldürüldü. Dört aydan uzun bir süredir insani yardım çalışanları, karşı karşıya kaldıkları risklere ve yaşadıkları travmalara rağmen, ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için neredeyse imkansız olanı yapıyorlar” dedi.

“TARİH MERHAMETLİ OLMAYACAK”

Griffiths, Refah’taki askeri operasyonların katliama yol açabileceği konusunda uyarıda bulunarak, “Bugün bir kez daha uyarıyorum. Refah’taki askeri operasyonlar Gazze’de bir katliama yol açabilir. Ayrıca zaten kırılgan olan insani yardım operasyonunu ölümle burun buruna getirebilir. Bu operasyonu ayakta tutacak güvenlik garantilerinden, yardım malzemelerinden ve personel kapasitesinden yoksunuz. Uluslararası toplum Refah’a yapılacak herhangi bir kara harekatının tehlikeli sonuçlarına karşı uyarıda bulunmaktadır. İsrail hükümeti bu çağrıları görmezden gelmeye devam edemez. Tarih merhametli olmayacaktır. Bu savaş sona ermelidir” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.