DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

Gaziantep’in Akla İlk Gelenleri: Baklava, Fıstık ve Fatma Şahin

Bir araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, Gaziantep denilince vatandaşların aklına ilk olarak baklava, fıstık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geliyor. Araştırma, şehrin gastronomik ve kültürel değerlerinin yanı sıra yerel yönetimin de ne kadar etkili olduğunu vurguluyor.

03.06.2024 10:00
25
A+
A-

Bir araştırma şirketinin anketine göre Gaziantep denilince vatandaşların aklına ilk olarak baklava, fıstık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geliyor.

Bir araştırma şirketi 7 bölgede şehirlerin ismi söylenince akla ilk nelerin geldiğine yönelik anket yaptı. Yapılan ankette, Gaziantep için vatandaşların aklına ilk gelenler arasında baklava, fıstık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yer aldı. Araştırma, şehirlerin gastronomik ve kültürel değerlerinin halkın zihninde önemli bir yer tuttuğunu gösterirken, araştırma ayrıca şehrin kültürel ve gastronomik değerlerinin yanı sıra, yerel yönetimin de ne kadar etkili olduğunu vurguluyor.

Diğer şehirlerle ilgili sonuçlar ise şu şekilde; İstanbul denilince tarihi yapılar ve Boğaziçi, Rize denilince çay, yeşillikler, Erzincan denilince tulum peyniri ve doğal güzellikler, Aydın denilince incir ve zeytin ağaçları, Adana denilince kebap ve şalgam, Konya denilince Mevlana ve etli ekmek akla geliyor. – GAZİANTEP


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.