DOLAR 32,457
EURO 34,7455
ALTIN 2423,356
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Müfredatın yüzde 80’i tamamlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Müfredatın yüzde 80’i tamamlandı
06.03.2024 07:19
89
A+
A-

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara – Yeni müfredat çalışmasının yüzde 80’inin tamamlandığını belirten Tekin “Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu’nun onayından sonra yayınlayacağız” dedi. Tekin, uygulamanın  1, 5 ve 9. sınıflarda, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak başlayacağını söyledi.  

“Seyreltmeler olacak”

Alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını kaydeden Tekin, matematik müfredatından bazı konuların çıktığına ilişkin iddialarla ilgili ise şunları söyledi: “Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir, bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak, ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum.”

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.