DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

Aşırı sıcaklardan dolayı 200 kişinin öldüğü Hindistan’da yaklaşık 40 maymun su ararken kuyuya düşüp öldü

Hindistan’da Mayıs ayından bu yana süren aşırı sıcak hava dalgası, 45 dereceyi aşarak yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu. Su arayan bir grup maymun da boğularak hayatını kaybetti. Hindistan hükümeti, bu durum nedeniyle ulusal acil durum ilan etmesi için baskı altında. İklim değişikliği nedeniyle Hindistan, daha sık ve daha aşırı sıcak hava dalgaları yaşıyor.

05.06.2024 14:39
94
A+
A-

Hindistan’da Mayıs ayından bu yana süren aşırı sıcak hava dalgası, 45 dereceyi aşarak yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu. Su arayan bir grup maymun, Jharkhand eyaletinde bir kuyuya düşerek boğuldu. Yaklaşık 40 maymunun öldüğü olay sonrası, orman yetkilileri otopsi sonuçlarını bekliyor.

Hindistan hükümeti, bu aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle ulusal acil durum ilan etmesi için baskı altında. Sky News’e göre, sıcak hava dalgası sırasında en az 200 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında, ülkenin son seçimlerine katılan sandık görevlileri ve seçmenler de bulunuyor. Uttar Pradesh eyaletinde bir günde 33 sandık görevlisi, Odisha eyaletinde ise 31 Mayıs ile 2 Haziran arasında 20 kişi güneş çarpması sonucu öldü.

İklim değişikliği nedeniyle Hindistan, daha sık ve daha aşırı sıcak hava dalgaları yaşıyor. Başkent Yeni Delhi, 29 Mayıs’ta 52.9 derece ile rekor kırdı. İşçiler, evsizler, sokak çalışanları, gençler ve yaşlılar bu kavurucu sıcaktan büyük acı çekiyor. Delhi’de su kıtlığı yaşanırken, yetkililer su tankeri göndererek ve halka su dağıtım noktaları kurarak durumu yönetmeye çalışıyor.

Yeni Delhi’de limonata satan bir satıcı, AFP’ye verdiği demeçte, “Sıcaklık o kadar şiddetli ki, rüzgar estiğinde yüzünüze tokat atılmış gibi hissediyorsunuz,” dedi. “Yazın zirvesine ulaşmamıza haftalar var ve sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Ne yapacağımızı bilmiyorum.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.