DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

Çin’in Liubao siyah çayı: Güçlü aroması ve tıbbi faydalarıyla bilinen bir ticaret ürünü

Çin’in Liubao siyah çayı, güçlü ve kalıcı aroması ve tıbbi faydalarıyla bilinen bir çaydır. 1.500 yılı aşkın bir geçmişi olan bu çay, bir asırdan fazla bir süre önce Deniz İpek Yolu’yla Güneydoğu Asya ülkelerine ihraç edilmiştir. Güneydoğu Asya’daki Çinli göçmenler tarafından bitkisel bir ilaç olarak kullanılan Liubao çayı, günümüzde Çin’in güneyindeki Guangxi eyaletinin çay ürünleri sembolü haline gelmiştir. Guangxi eyaletindeki Wuzhou şehrinde yaklaşık 20.667 hektar çay tarlası bulunmakta ve üretim değeri 16 milyar yuanı aşmaktadır. Liubao çayı yapım tekniği, 2014 yılında Çin’in ulusal somut olmayan kültürel miras listesine dahil edilmiştir.

28.05.2024 20:43
23
A+
A-

ÇEKİM TARİHİ: Son görüntüler

Liubao çayının çeşitli görüntüleri

Güçlü ve kalıcı aroması ve tıbbi faydalarıyla bilinen Çin’in Liubao siyah çayı, 1.500 yılı aşkın bir geçmişe sahip.

Bir asırdan fazla bir süre önce Liubao çayı en önemli ticaret ürünlerden biri olarak Deniz İpek Yolu’yla Güneydoğu Asya ülkelerine ihraç edildi.

19. yüzyılın ikinci yarısında, Güneydoğu Asya’daki Çinli göçmenler tarafından sıcak ve nemli iklimde bitkisel bir ilaç olarak kullanılan Liubao çayı daha popüler hale geldi.

Günümüzde ihracatı daha da artan Liubao çayı, Çin’in güneyindeki Guangxi eyaletinin çay ürünleri sembolü haline geldi.

Liubao çayı yapımı tekniğiyle ünlü olan Guangxi eyaletinin Wuzhou şehrinde yaklaşık 20.667 hektar çay tarlası bulunuyor ve üretim değeri 16 milyar yuanı (yaklaşık 2,24 milyar dolar) aşıyor.

Liubao çay yapım tekniği 2014 yılında Çin’in ulusal somut olmayan kültürel miras listesine dahil edildi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Wuzhou’dan bildiriyor.(XHTV)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.