DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

Çin’de Apartman Çökmesi: 4 Ölü, 1 Yaralı

Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin Tongling kentinde bir apartmanın kısmen çökmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yoğun bakıma alındı. Çökme nedeniyle diğer sakinler tahliye edildi ve soruşturma başlatıldı. Kent, şiddetli yağışların etkisi altında bulunuyordu.

28.05.2024 21:01
25
A+
A-

HEFEİ, 28 Mayıs (Xinhua) — Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin Tongling kentinde Pazartesi günü öğleden sonra bir apartmanın kısmen çökmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yoğun bakıma alındı.

Yerel yetkililere göre, Jiaoqu ilçesinin Datong kasabasında bulunan 5 katlı binanın batı kısmı Pazartesi günü öğleden sonra saat 13.40 sularında çöktü.

İlçe yönetimine göre 4 kişinin hayatını kaybettiği teyit edilirken, 12 yaşındaki bir kız çocuğu ise şu anda yoğun bakımda tedavi görüyor.

Yetkililer, binanın bazı bölümlerinin çökme riski taşıması nedeniyle diğer sakinleri tahliye etti. Öte yandan sahadaki risklerin giderilmesi, enkaz kaldırma çalışmaları ve çökmenin nedenine ilişkin soruşturma düzenli şekilde ilerliyor.

Tongling kenti, Cumartesi akşamı ile Pazartesi sabahı arasında şiddetli yağışların etkisi altına girmişti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.