DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı’nın Erdoğan’a yönelik paylaşımını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaşımını kınayarak, gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çaba olduğunu belirtti. Açıklamada, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlar ve onlarca masum Filistinlinin öldürülmesi eleştirildi ve Türkiye’nin adaleti ve Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceği vurgulandı.

28.05.2024 20:48
28
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik paylaşımını “gündemi değiştirmeye yönelik faydasız çaba” olarak niteledi.

FİLİSTİNLİLERİN KAMPINA YAPILAN SALDIRI HATIRLATILDI

İsrailli bakan Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik hakaret içeren paylaşımıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yönelik saygısız üslubu ve asılsız ithamları, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlarla ilgili gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çabadır.” ifadesi kullanıldı.

İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana 40 bine yakın Filistinliyi öldürdüğü belirtilen açıklamada, “Dün gece bir çadır kampına yönelik saldırıda onlarca masum Filistinliyi barbarca katleden Netanyahu hükümetidir. Bu suçlara ortak olan herkes, uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır.” değerlendirmesine yer verildi. Açıklamada, Türkiye’nin adaleti ve Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceği vurgulandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.