DOLAR 32,4033
EURO 34,7377
ALTIN 2433,199
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Katliam silahları şirketlere 1 milyar dolardan fazla para kazandı

ABD’de yapılan bir soruşturmanın raporuna göre, silah üreticilerinin son 10 yılda AR-15 tarzı silah satışından 1 milyar dolardan fazla para kazandığını tespit etti.

Katliam silahları şirketlere 1 milyar dolardan fazla para kazandı
28.07.2022 07:05
112
A+
A-

Gözetim ve Reform Komitesi tarafından yayınlanan rapora göre, silah üreticileri, son 10 yılda AR-15 tarzı silahların satışından 1 milyar dolardan fazla para aldı ve zaman zaman onları ‘genç erkeklerin erkekliklerini kanıtlamalarının bir yolu’ olarak pazarladı.

Bu silahlar, Buffalo’daki bir markette 10 kişinin ölümüne neden olan ve Uvalde, Teksas’ta 19 çocuğun ve iki öğretmenin vurularak öldürüldüğü bir başka da dahil olmak üzere, ulusu dehşete düşüren katliamlarda kullanıldı.

Gözetim ve Reform Komitesi, bazı reklamların nişancı video oyunlarını taklit ettiğini veya silahların ‘askeri geçmişi’ temsil eder gibi gösterdiğini söylerken, New York’tan Demokrat Temsilci Carolyn Maloney, bu satış taktiklerinin "son derece rahatsız edici, sömürücü ve pervasız" olduğunu söyledi.

Silah üreticileri ise silahlı cinayetlerin küçük bir kısmından AR-15 tarzı tüfeklerin sorumlu olduğunu ve suçun silahlarından ziyade saldırganlara atılması gerektiğini söyledi.

AR-15 tarzı ateşli silahlar, genel olarak silahlı şiddetinin ana itici güçleri olmasa da, tasarımları, atıcıların daha uzak mesafeden daha fazla insana zarar vermesine izin veriyor

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.