DOLAR 32,5123
EURO 34,8835
ALTIN 2436,519
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çadır kente kurulan dev ekranda milli maç heyecanı

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta depremzedeler, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu’nda Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan maçı dev ekrandan izledi.

Çadır kente kurulan dev ekranda milli maç heyecanı
29.03.2023 02:05
63
A+
A-

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından Sütçü İmam Üniversitesi Yerleşkesine Türkiye-Hırvatistan maçı için dev ekran kuruldu.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla maçın izleneceği alana gelen depremzede aileler, dev ekranda karşılaşmayı takip etti.

Koordinatör valiler de maç heyecanına ortak oldu

Kentte koordinatör Vali olarak görev yapan Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Valisi Osman Varol, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu da çocukların arasına karışarak maç heyecanına ortak oldu.

Maç sırasında dernek görevlilerince çocuklara ve ailelerine çay, çerez gibi ikramlarda bulunuldu.

Karşılaşma sırasında depremzedeler milli takım lehine tezahürat yaptı.

"Depremzede ailelerin yüzü gülsün istiyoruz"

ASKON Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdullah Eskalen, depremzede ailelerin yüzünü güldürmek için çeşitli programlar yaptıklarını söyledi.

Dernek genel merkezinin de kendilerine ciddi destek verdiğini aktaran Eskalen, milli maç heyecanına depremzede ailelerin çocuklarıyla ortak olmak istediklerini ifade etti.

Eskalen şöyle konuştu:

"Bir nebze de olsa çocukların gülücüklerine vesile olmak istedik. Buraya bu atmosferi oluşturduk. Ramazan boyunca her gün bir organizasyon oluyor. Gerçekleştirdiğimiz organizasyonlara Türkiye’nin maçını da dahil ettik. Burada sadece çocuklarımız değil, depremzede evebeynlerine de moral vermek istedik."

"Milli maçı izleme imkanı bulduk"

Depremzede İbrahim Gök de çocuğuyla maçı izlemeye geldiğini söyledi.

Gök, "Maçı izleme imkanı bulduğumuz için çok mutluyuz, devletimiz sağ olsun. Her türlü ihtiyacımızı karşıladı. Çocuklarımız eğleniyor" diye konuştu.

Maçı izleyen çocuklardan 13 yaşındaki Muhammet Dağlı ise arkadaşlarıyla birlikte milli maçın heyecanına ortak olduklarını dile getirdi.

Dağlı, "Çok heyecanlıyız, milli takımımızla her zaman gurur duyuyorum" dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.