DOLAR 32,5531
EURO 34,9574
ALTIN 2423,707
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Erciyes’te kayak sezonu öncesi kurtarma tatbikatı

Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’nde kış sezonu öncesi teleferikte mahsur kalanları kurtarma tatbikatı yapıldı.

18.11.2020 15:45
103
A+
A-

Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı’da düzenlenen tatbikata, Erciyes A.Ş. Pist Güvenlik ve Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Turkuaz Arama Kurtarma ve 112 sağlık ekiplerinden oluşan 50 kişi katıldı.

Senaryo gereği, 3 teleferikte mahsur kalan 6 kişi Erciyes A.Ş. Pist Güvenlik Arama ve Kurtarma ekipleri ile JAK ekipleri tarafından başarıyla kurtarıldı.

Her yıl tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Zafer Akşehirlioğlu, "Burada önceki yıllarda sıkıntılı bir durum yaşamadık. Ancak her türlü kötü senaryoya karşı bir eğitim faaliyeti şeklinde bu tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Teleferikte kalan misafirlerimizi, arkadaşlarımız halatlardan sarkarak teleferik üzerine gelip misafirlerimizi aşağıya güvenli şekilde indirdiler. Ekipler, tatbikatı başarıyla sonlandırdılar" dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.