DOLAR 32,4185
EURO 34,8077
ALTIN 2433,844
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İskenderun’da lodos ve sağanak caddeleri su altında bıraktı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, lodos ve sağanak nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu sahil bandındaki bazı caddeler su altında kaldı.

İskenderun’da lodos ve sağanak caddeleri su altında bıraktı
30.03.2023 14:05
81
A+
A-

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, sabah saatlerinde başlayan yaşamı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu, rögarlar taştı. ve lodos nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu kısmındaki Anıt Meydanı ile Atatürk Bulvarı’nda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

"Her lodosta denizin kara tarafına doğru yükselmesi söz konusu"

Alana gelerek incelemelerde bulunan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçede geçtiğimiz günlerde de aynı durumun yaşandığını belirtti.

Bugün şiddetli yağışın olduğunu aktaran Demiryürek, şunları kaydetti:

"Altyapı çökmüş durumda, altyapı çalışmıyor. Dolgu alanı olarak bildiğimiz sahilin bu kesiminde her lodosta denizin kara tarafına doğru yükselmesi söz konusu. Bugün ilaveten yağışla birlikte yağmur suyu tahliye kanalları çalışmadığı için su içerilere kadar girmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi ve HATSU yetkililerine haber verdik. Gelip müdahale etmelerini bekliyoruz. Biz de şu anda sahadayız, takip edeceğiz."


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.