DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kırşehir’de okullarda Ahilik öğretilecek

Kırşehir Valiliğince İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılan “Ahi Şehri Kırşehir” projesi kapsamında “Ahilik Eğitimi Çerçeve Programı” anlatıldı.

Kırşehir’de okullarda Ahilik öğretilecek
31.03.2023 17:05
71
A+
A-

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve kentteki okul müdürlerinin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, il genelindeki okullarda uygulanmak üzere hazırlanan program ile Ahiliğin gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını ifade etti.

Ahi Evran’ı ve felsefesini tanıtmayı amaçladılarını söyleyen Çetinkaya, " Ahiliği tanıtmak için toplumdaki tüm kesimlerin yapacağı şeyler var. Ama boyutuyla, milli eğitim ve üniversite boyutuyla yapılacak çok şeyler var. İşte bu proje milli eğitim bünyesinde yapacaklarımıza bir basamak teşkil edecektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan da uzun süredir 25 öğretmenden oluşan komisyonda kentte öğrencilere Ahiliğin en iyi şekilde nasıl uygulanabileceğine ve öğretileceğine dair çalışmalar sonucunda "Ahilik Eğitimi Çerçeve Programı"nın ortaya çıktığını söyledi.

Okullarda her ay bir değer işlenecek

Her ay okullarda bir değeri işleyeceklerini söyleyen Alpaslan şöyle konuştu:

"Ahilikle ilgili bu değeri ay sonunda öğretmenlerimiz, okul idaremiz faaliyetler sonucunda bu değerlerden kazanımlar neler, bunların öğrencilere etkileri neler, bunları araştıracak. Bunları en iyi uygulayan öğrencilerimizi de inşallah ödüllendireceğiz. Vatansever Ahi, Girişimci ve Üretken Ahi, Teknolojide Lider Ahi, Sanatkar Ahi, Yaşamıyla Örnek Ahi, İşinin Ehli Ahi, Cömert ve Merhametli Ahi, Çevreye Duyarlı Ahi temaları her ay okullarımızda uygulanacak." 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.