DOLAR 32,2658
EURO 34,815
ALTIN 2423,726
BIST 10055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mehmetçik donanımlı çadırlarla depremzedelere destek oluyor

6 Şubat’taki depremlerden en çok etkilenen Hatay’da, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) kurulan çadırlar, depremzedelerin günlük yaşamını sürdürmesine yardımcı oluyor.

Mehmetçik donanımlı çadırlarla depremzedelere destek oluyor
30.03.2023 13:05
71
A+
A-

Depremlerin ardından İnsani Yardım Tugay Komutanlığına bağlı personel, Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’ndeki çadır kente, bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde okul, sahra mutfağı, fırını ile banyo gibi donatıların olduğu çadırlar kurdu.

Bölgedeki depremzedelerin üç öğün yemek ve içme suyu ihtiyacını karşıladığı yerde, tarafından Milli Bakanlığı ile koordineli kurulan Okulu da bulunuyor.

Çocukların eğitimlerinin aksamaması için kurulan çadır sınıflarda, gönüllü öğretmenler tarafından ders veriliyor. Mehmetçik, öğrencilere öğlen aralarında ek vererek daha kaliteli eğitim görebilmesi için de çabalıyor.

Defne Belediyesinde Ruhsat Müdürü olarak görev yapan Hüsamettin Eskiocak, Harbiye Mahallesi’nde kurulan çadır kentte yaklaşık 1000 kişinin yaşadığını söyledi.

”Gerçekten ilgi gösterdiler”

Çadır kentin güvenliğinin TSK personeli tarafından sağlandığını söyleyen Eskiocak, merkezi noktaya kurulan çadırlarda yapılan yemeklerden isteyen herkesin faydalanabildiğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Başkanı Orgeneral ve Kuvvet Komutanlarının çadırlarının kurulma aşamasında bölgeye birçok kez geldiğini dile getiren Eskiocak, "Buraya dokundular. Gerçekten ilgi gösterdiler. Buradaki ihtiyaçların temini açısından gereken hassasiyeti gösterdiler" dedi.

Mehmetçik Okullarında yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Eskiocak, 30 gönüllü öğretmenin öğrencilere eğitim verdiğini kaydetti.

”Burası güvenli ve sağlıklı bir yer oldu”

Bölgede sağlık çadırlarının da bulunduğu belirten Eskiocak, poliklinik çadırı, seyyar eczane, 112 mobil acil servisi ve psikolojik destek ünitesinin depremzedelere hizmet verdiğini dile getirdi.

Bölgede yaşayanların bütün ihtiyaçlarının karşılanabildiğini anlatan Eskiocak, "Günde 60 ailenin çamaşırlarının yıkanabileceği mobil istasyon kuruldu. Bunların yanında bay, bayan duşluklar yapıldı. Burası güvenli ve sağlıklı bir yer oldu. gerekeni yaptı sağ olsun" diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.