DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Işık Üniversitesi’nden geleceği şekillendirecek yenilikçi adımlar

Bu yıl 25’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Işık Üniversitesi, günümüz dünyasının kurumlar için zarurî kıldığı çeviklik, ahenk ve dayanıklılığı …

09.08.2021 17:09
138
A+
A-

Bu yıl 25’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Işık Üniversitesi, günümüz dünyasının kurumlar için zarurî kıldığı çeviklik, ahenk ve dayanıklılığı hayata geçirmek, ileri derecede akademik ve idari randımana sahip bir üniversite olmak ve öğrencilerine bugüne kadar sunduğu kaliteli eğitimi daha da üste taşımak için aldığı kıymetli kararları uygulamaya koydu.

Bu kapsamda akademik ünitelerini yine düzenleyen Işık Üniversitesi, yeni akademik yılla birlikte yükseköğretim faaliyetlerine; Mühendislik ve Tabiat Bilimleri Fakültesi, İktisadi, İdari ve Toplumsal Bilimler Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere üç fakülte ile devam edecek. Bu yenilikle birlikte kelam konusu üç fakülte ve tüm lisans programları, üniversitenin Şile yerleşkesinde yer alacak.

Daha evvel mevcut olan Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulunu da tek çatı altında toplayan Işık Üniversitesi, önlisans eğitimine yönelik faaliyetlerini ise Meslek Yüksekokulu ile sürdürecek.

Lisansüstü eğitim faaliyetlerinde de yeniliklere imza atan Işık Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Toplumsal Bilimler Enstitüsünü de Işık Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında birleştirdi. Meslek Yüksekokulu ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü eğitim faaliyetlerine bugüne kadar olduğu üzere üniversitenin Maslak yerleşkesinde devam edecek.

Daha da kaliteli eğitim ve dinamik idare

Işık Üniversitesi 2020 – 2025 Stratejik Planı doğrultusunda gerçekleştirilen yeniliklerin üniversiteyi daha da ileriye taşıyacak ve eğitim kalitesini daha da yükseltecek adımlar olduğunu vurgulayan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, “Kurulduğumuz günden bugüne üniversitemiz çok kıymetli başarılara imza attı. Birinci günden itibaren çağdaş alt yapımız, öğrencilerimize sunduğumuz geniş imkanlarımız ve nitelikli akademik takımlarımızla dünyanın her yerinde başarılı bir meslek ömrü kurgulayabilecek mezunlar verdik. 25’inci yılımızda bugün bu muvaffakiyet çıtasını daha üstlere taşımak için orijinal atılımları hayata geçiriyoruz.” dedi.

Vaktin ve jenerasyonların değiştiğine, teknolojinin daima geliştiğine ve çabucak her alanda gereksinimlerin giderek çeşitlendiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, “Bunlara bağlı olarak eğitim yolları ve içeriklerinin yanında, iş ve meslek ömrünün üniversite mezunlarından beklediği yetkinlikler ve yetenekler de çeşitleniyor. Bugün attığımız tüm adımları; öğrencilerimizi sadece içinde bulunduğumuz günün değil, geleceğin şartlarına da karşılık verebilecek bilgi, birikim ve yetkinliklerle donatmak için atıyoruz. Akademik ve idari süreçlerimizi de daha verimli kılacak, öğrencilerimizin her türlü talep ve gereksiniminin daha süratli karşılanmasına imkan sağlayacak bu değerli yenilikleri hayata geçirirken, bundan evvelki mezunlarımız üzere bundan sonraki tüm öğrencilerimizin de mezunu olmaktan her vakit gurur duyacakları, ismi ülke sonlarını aşan bir Işık Üniversitesi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.