DOLAR 32,2326
EURO 34,8014
ALTIN 2430,365
BIST 10055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Marmara Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Kurt kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna nazaran Marmara Üniversitesi’ne rektör …

21.08.2021 06:52
183
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna nazaran Marmara Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

PROF. DR. MUSTAFA KURT KİMDİR?

Mustafa Kurt, 1964 yılında Samsun’da doğdu. Birinci, orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladı. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Marmara Üniversitesinden aldı. 1992 yılında Dünya Bankası bursu ile öğretim elemanı yetiştirme programı kapsamında İngiltere’de bulundu. 1996 yılında doçent, 2002 yılında ise profesör oldu.

Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Kısım Başkanlığı ve Anabilim Kısmı Başkanlığı, Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Kısım Başkanlığı ve Anabilim Kısmı Başkanlığı, Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Heyeti ve İdare Şurası, Teknoloji Fakültesi Konseyi üyeliklerinde bulundu.

Bilgisayar takviyeli tasarım ve imalat, makine elemanları, talaşlı imalat teknikleri ve optimizasyonu, plastik enjeksiyon kalıpçılığı ve dizayna tesir eden parametrelerin deneysel ve teorik araştırılması, eklemeli imalat ve topoloji tahlili hususlarında akademik çalışmaları ve yayınları olan, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezlerinde danışmanlık yapan Mustafa Kurt evli ve 3 çocuk babası.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.