DOLAR 32,3087
EURO 35,0594
ALTIN 2277,693
BIST 8992,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Öğretmenler kan bağışında ‘Ben de varım’ dedi

Başkentte 20 öğretmen, “Telafide Ben de Varım” programı kapsamında, Türk Kızılaya kan bağışında bulundu. Ulusal Eğitim Bakanlığından yapılan …

04.08.2021 17:25
113
A+
A-

Başkentte 20 öğretmen, “Telafide Ben de Varım” programı kapsamında, Türk Kızılaya kan bağışında bulundu.

Ulusal Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran, Ankara’daki Kızılay Orta Anadolu Kan Merkezini ziyaret eden öğretmenler, Türk Kızılayın Türkiye’nin kan muhtaçlığını karşılamak maksadıyla 2005’te başlattığı “Güvenli Kan Temini Programı” hakkında bilgi aldı.

“VERİLEN KAN, HAYAT KURTARMAYA VESİLE OLUYOR”

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kan bağışı yapan öğretmenleri ziyaret ederek, duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Kan bağışının hem kan verenin hem de toplumun sıhhati için değerli olduğunu vurgulayan Selçuk, “Verilen kan, hayat kurtarmaya vesile oluyor. Bilhassa kan temininde düşüş yaşanan yaz aylarında bir insanın hayatına dokunmanın memnunluğunu yaşamak isteyen herkesi kan bağışına davet ediyorum” sözlerini kullandı.

Kan bağışı yapan Ramazan Yüksel, öğretmenler olarak hem okul içinde hem de dışında telafide istekli olduklarını belirterek, “Tüm alanlarda elimizden gelen her neyse istekli olmaya hazırız.” açıklamasını yaptı.
Fahrettin Kavilcioğlu da kan bağışında bulunarak vatandaşlık vazifesini yerine getirdiğini aktardı.

Öğretmenlerden Tubanur Erol ve İsmail Bölek ise hem kendi sıhhatleri hem de toplum faydası için kan bağışında bulunduklarını söz etti.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.