DOLAR 32,3939
EURO 34,7648
ALTIN 2401,628
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da

Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.

Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da
03.03.2024 07:39
30
A+
A-

Rapora kaynak olan araştırma, Avrupa kentlerinde yaşayanlarla görüşerek gerçekleştirildi. Çekya’nın başkenti Prag’da araştırmaya katılanların yüzde 79’u, bu şehirde iş bulmanın kolay olduğu görüşünü dile getirdi. Prag’ı yüzde 73’lük oranla Romanya’nın Cluj-Napoca şehri izledi. İlk 10’a Almanya’dan Münih ve Hamburg, Slovakya’dan Bratislava, Norveç’ten Oslo, İsveç’ten Stockholm, Polonya’dan Varşova, Bulgaristan’dan Sofya ve Estonya’dan Tallinn girdi.

Güneyde hayat zor

Raporda AB sınırları içinde güneye indikçe hayatın zorlaştığı ifade edildi. Buna göre, iş bulmanın en zor olduğu iki şehir İtalya’da. Palermo’da yaşayanların sadece yüzde 4’ü, Napoli’dekilerin de yüzde 11’i, “Bu şehirde iş bulmak kolay” dedi. İspanya’nın Oveido kenti de “AB’de iş bulmanın en zor olduğu üçüncü şehir” şeklinde kayda geçti. Zira, bu şehirde yaşayanların sadece yüzde 16’sı iş bulmanın kolay olduğunu söyledi.

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.