DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2 aile daha çocuklarına seslendi: Allah rızası için dön gel

Diyarbakır’da HDP il binası önündeki evlat nöbetine katılan 2 aile evlatlarına seslendi. Bingöl’den gelen anne Hüpriye İğne ve Diyarbakırlı anne Sultan Öz, oğullarına “Dön gel” çağrısı yaptı.

21.11.2020 16:15
216
A+
A-

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 446’ıncı gününde devam ediyor.

Bingöl’den gelen Hüpriye İğne ve Mehmet İğne çifti, 7 yıl önce 20 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen oğulları Nurullah için, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen Sultan Öz de 4 yıl önce 19 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Hasan için eyleme dahil oldu.

"Çocuğumu kandırdılar götürdüler"

[Anne İğne, 7 yıldır oğlundan haber alamıyor.]

Diyarbakır annelerinin eylemini televizyondan gördükten sonra eyleme katılmaya karar verdiklerini söyleyen İğne, evladını çok aradığını anlattı: 

"Çok üzüldük, çok çektik. Dayanamadık ve artık buraya geldik. Allah’tan bir umut buraya geldik, belki oğlumuz gelir. Yavrum artık dayanamıyoruz. Çok zaman geçti. Çocuğumu kandırdılar götürdüler."

"Ne gecem, ne gündüzüm var"

Anne Sultan Öz, Kürtçe yaptığı konuşmada daha önce 3 defa HDP İl Başkanlığı binasına geldiğini ve bir sonuç elde edemediğini söyledi, evladına çağrı yaptı: 

[Anne Sultan Öz de oğlu Hasan için eyleme katıldı.]

 "Oğlum Allah rızası için senden rica ediyorum, dön gel. Oğlum, baban senin hasretinden hasta düştü. Ne gecem, ne gündüzüm var. 24 saat boyunca kafamda seninle konuşuyorum. 24 saat boyunca ‘Hasan, Hasan’ diyorum. İnşallah Allah, bizi evlatlarımıza kavuşturur."

Eğitim Bir Sen’den annelere ziyaret

Eğitim Bir Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz ile Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir de anneleri ziyaret ederek desteklerini iletti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.