DOLAR 32,4076
EURO 34,5239
ALTIN 2493,397
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2 vilayette 7 noktada yangınlar sürüyor

Türkiye’de orman yangınlarıyla çaba sürüyor. Alevler hala 3 vilayette 8 farklı noktada tesirli oluyor: Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla …

02.08.2021 11:38
90
A+
A-

Türkiye’de orman yangınlarıyla çaba sürüyor.

Alevler hala 3 vilayette 8 farklı noktada tesirli oluyor:

Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Seydikemer ve Tunceli’nin Hozat ilçeleri…

ANTALYA

Gündoğmuş Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkan yangın rüzgarın tesiriyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale zahmetle yürütülüyor.

Yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş’un yanı sıra rüzgarın da tesiriyle Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

Bu mahalleler tahliye edilerek, vatandaşlar Ulusal Eğitim Müdürlüğünün yurtlarına yerleştirildi. Alevlerin, Gündoğmuş ilçe merkezini de tehdit ettiği öğrenildi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevler daima istikamet değiştirdiği için müdahale zahmetle yürütülüyor.

MUĞLA

Bodrum’da alevler Mumcular-Mazı Köyü ortasında tesirli oluyor. Rüzgarın ansızın istikamet değiştirmesi grupların müdahalesini güçleştiriyor. Müdahale sürerken Mumcular-Mazı Köyü yolu da kapatıldı.

Muğla’nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün evvel çıkan yangın, rüzgarın da tesiriyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de tesirli oldu.

Takımlar, yangını denetim altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın birinci ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yine başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

Azerbaycan İnanılmaz Haller Bakanlığına bağlı 100 kişilik küme da Marmaris’te söndürme çalışmasına katılıyor. Büyükşehirler, etraf vilayetlerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma takımları ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına takviye veriyor.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da denetim altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

GÜNDOĞMUŞ’TA İKİ MAHALLE BOŞALTILDI

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da çaba ağır formda sürüyor.

Rüzgarın tesiriyle yayılan alevler, Senir ve Umutlu mahallelerini tehdit etmeye başladı.

Yangın tehlikesi nedeniyle Gündoğmuş merkeze yakın iki mahalle boşaltılırken, bölgedeki gruplar alevleri denetim almaya çalışıyor.

Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale karadan zahmetle yürütülüyor.

TUNCELİ

Tunceli Hozat’ta 3 gündür süren yangını söndürme çalışmaları ise sonuç verdi. Yangının söndürüldüğü bildirildi.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.