DOLAR 32,3845
EURO 34,7593
ALTIN 2428,021
BIST 9962,6
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

31 Temmuz hava durumu |  Meteoroloji haritayla uyardı: Çok sıcaklara dikkat!

Hava durumu için Meteoroloji’den son dakika haberi… Yurdu tesiri altına alan kavurucu sıcaklar, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca devam …

31.07.2021 11:10
121
A+
A-

Hava durumu için Meteoroloji’den son dakika haberi…

Yurdu tesiri altına alan kavurucu sıcaklar, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca devam edecek. Uzmanlar çok sıcaklara karşı tedbir davetinde bulunuyor.

Beş büyük kentte bugün hava iddiaları şu biçimde; İstanbul 36 derece, rüzgar serinletmiyor. Megakent hafta başında da çok sıcaklarla uğraş edecek. Ankara 34, İzmir ve Bursa 39 derece civarında seyrediyor. İzmir‘de serinleten rüzgar hafifliyor. Antalya 41 derece, rüzgar 1 hafta daha kuru ve sıcak esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) beklenen sıcaklık varsayımlarına ait bir harita yayımladı. Renklerle kategorilendirilen haritadaki sıcaklık beklentileri dikkat çekti.

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Marmara’da sıcaklık 36-40 derece aralığında olacağı varsayım ediliyor. Poyraz, Trakya dışında bölge genelinde sert esiyor.

İç Anadolu’da hava açık ve çok sıcak seyrediyor. Eskişehir 35, Kayseri 32 derece. Konya-Sivas boyunca sert rüzgar serinletiyor.

SICAKLIK EGE’Yİ KAVURUYOR

Ege’de kavurucu sıcaklık tesirini sürdürüyor. Rüzgar hem çok sert hem de hiç olmadığını kadar kuru esiyor. Sıcaklık; Muğla’da 39, Denizli’de 40, Aydın’da 43 derece.

ORMAN YANGINI RİSKİ ÜST DÜZEYDE

Akdenizde 1 hafta daha rüzgar denizden değil, dağlardan sert ve kuru esecek. Bölgede orman yangını riski yüksek düzeyde devam ediyor.

Güneydoğu’da; Diyarbakır 40, Şanlıurfa 42 dereceyi buluyor.

Karadeniz’de Trabzon, Rize, Artvin kısmı ile Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Van boyunca kuvvetli yaz yağmurları var. Trabzon 27, Malatya 35 derece.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.