DOLAR 32,4774
EURO 34,9348
ALTIN 2434,307
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’li Çeviköz’e tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “CHP’li Ünal Çeviköz’ün yabancı otoritelerden demokrasi talebinde bulunması vahim bir yaklaşımdır” açıklamasını yaptı.

22.11.2020 09:00
200
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından CHP’li Ünal Çeviköz’e tepki gösterdi.

Çelik, paylaşımında, "Demokrasimiz bedeli ödenmiş ve hak edilmiş bir demokrasidir. Milletimiz, iradesinin kimse tarafından gasbedilemeyeceğini demokrasi tarihine silinmeyecek şekilde yazmıştır. CHP’li Ünal Çeviköz’ün yabancı otoritelerden demokrasi talebinde bulunması vahim bir yaklaşımdır" sözlerine yer verdi.

"Demokrasi anlayışı ‘ithalat demokrasisi’ olan bir anlayış bu"

Ömer Çelik, Çeviköz’ün Biden’dan Türkiye’de demokrasi talep ettiğini söyleyerek, "CHP’li Çeviköz, Türkiye’nin Libya’da ambargoyu ihlal ettiğine dair şikayetini Amerikalılara iletiyor. Demokrasi anlayışı ‘ithalat demokrasisi’ olan bir anlayış bu.  Bu anlayış, yabancı otoritelerden meşruiyet tedarik etmeye çalışıyor. Türkiye’de son kullanma tarihi geçmiş vesayet anlayışları ise vesayet ihracatına geçmiş gözüküyor" dedi.

 

CHP’li Çeviköz, Türkiye’nin Libya’da ambargoyu ihlal ettiğine dair şikayetini Amerikalılara iletiyor, Biden’dan Türkiye’de demokrasi talep ediyor. Demokrasi anlayışı “ithalat demokrasisi” olan bir anlayış bu.

— Ömer Çelik (@omerrcelik)

 

"Demokrasimizin banisi ve hamisi millet iradesidir" diyen Çelik, şu sözleri de kullandı:

"Başkalarından demokrasi talep etmek için yabancı otoritelere ‘siyasi arzuhal’ yazmak utanç verici bir siyasi savrulmalıdır. Demokrasinin dünyaya açık olması başka şeydir, demokrasi için dış payanda ve ithal irade aramak başka şey."


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.