DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınok: 10 bin öğrenciye 1500 lira burs

Yerel seçime son 44 gün kala artık aday belirleme gündemi tamamlandı, “vaatler” aşamasına geçildi. Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK’te açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınok: 10 bin öğrenciye 1500 lira burs
17.02.2024 13:35
46
A+
A-

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un açıklaması şu şekilde; 

Vatandaşlarımızın dinliyoruz, toplantılarımızı yapıyoruz. Seçim çalışmaları güzel gidiyor, canlı,heyecanlı, sokak iyi. Ankaramızın önceliklileri olan projelere tabi. Ankara başkentimiz, Milli mücadelemizin merkezi, Türkiye’nin ikinci şehri. Ankara’yı ayağı kaldırma, hızlandırma zamanı. Çok yavaşladı Ankara. Ankara’da insanların günlük yaşadığı problemleri var. 20 yıl Keçiören Belediye başkanlığı yaptık. Ankaralıyız, Ankarayı çok iyi biliyoruz.

‘ANKARA’DA TRAFİK İSTANBUL’U GEÇECEK’

Ankara’da gördüğümüz birçok problemler var. Ankara’da ciddi bir ulaşım problemi var. Böyle giderse trafik problemi 2-3 yıla kadar İstanbul’u geçeceğe benziyor. Metrolarla, altrenatif yollarla problemi çözeceğiz. Dünya başkentelerine baktığımız zaman havalimanından şehre metrosu olmayan çok az başkentlerden biri. 31 Mart’tan sonra çok hızlı bir şekilde havalimanı metrosu ihalesi yapılacak ve metroyu kazandıracağız. Sadece havalimanı metrosu değil, Ankara’yı metro ağlarıyla öreceğiz. Havalimanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Saray, Pursaklar, Altındağ, Şehir Hastanesi, Ovacık’ kadar uzanacak bir metro projesi. 2024 yılı yatırım programına alındı. En kısa sürede gece gündüz demeden çalışılacak ve havalimanından metro hattını şehrimize kazandıracağız. 

Sadece havalimanı yolu metrosu değil, Altındağ, Siteler, Ulubey, yine Mamak metromuz. Sonra Dikmen orda ciddi bir nüfus var. Ve Gölbaşı metro ağımız var. Bunların bir bölümünü bakanlığımız bir bölümünü de Büyükşehir Belediyemiz olarak biz yapacağız. 

‘EGO CİDDİ BİR ZARAR EDİYOR’

Otobüsler tıklım tıklım. Bunun çözümü kolay. Yeni otobüsler alacağız. Elektrikli otobüsler maliyetimizi üçte iki azaltacak. EGO ciddi bir zarar ediyor. Batak. 17 şirket var, ciddi zararda. Sayıştay’ın raporları bu yönde. Elektrik otobüslerle akaryakık tasarrufumuzu sağlayacağız. Temiz, yeşil bir çevre.  Hızlı bir şekilde elektrik otobüsler alacağız, duraklarda, kuyruklarda bekleme bitecek, halkımızı üşütmeyeceğiz.

10 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Genç bir dostu kent. Teknoloji merkezlerimizi çoğaltacağız,Bilimşim, silikon vadisi, kütüphanleneler yapacağız. Bin öğrencimize burs veriyoruz, gönül ister daha çok. Ankaralı bize vekaleti verdikten sonra 10 bin öğrencimize bin 500 lira burs vereceğiz. 100 bin gencimizi her sene Çanakkale’ye göndereceğiz. Gençlerimize, gecelek, umut vaad etmek lazım. Yeşil bir Ankara, ormanlar yapacağız. Türkiye’de en çok parkı alan Keçiören Belediyesi’dir. Bir metrekere yeşil alanımızı ne ticarete, ne konuta açtık.

ANNE ÖĞRENCİ LOKANTALARI

Kampüslerde öğrencilerin beslenmeyle ilgili sıkıntıları olmayacak. Anne, öğrenci lokantaları olacak. Ev hanımlarını işin içine katacağız. Anne yemekleri olacak. Sağlıklı bir toplum için bu önemli. 23 yerleşkemiz var Ankara’da. Sabahleyin çocuklarımıza kahvaltılarını, çaylarını, çorbalarını vereceğiz. Engegre bir tesis kuracağız. Bunlar zor işler değil. Kendi çiftliklerimi kuracağız, öğrencilerimize kendi çiftliğimizden ürettiğimiz sütlerden vereceğiz. Hem sağlıklı hem de piyasaya göre daha uygun fiyatlarda olacak.

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.