DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş: Yaptığımız birçok çalışma ödüllendirildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’da ne Mansur Yavaşlar var. Yeter ki önünü açın. İnsanları korkutup, oy vermelerinin önüne geçmeyin. ‘Yönetemez’ dedikleri Mansur Yavaş, İngiltere’den ‘Dünya Başkent Belediyeleri Belediye Başkan Ödülü’ aldı. ‘Dünya Şeffaflık Ödülü’ aldı” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş: Yaptığımız birçok çalışma ödüllendirildi
27.02.2024 17:49
24
A+
A-

Mansur Yavaş, Kalecik ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Yavaş’a, CHP’nin Kalecik Belediye başkan adayı Satılmış Karakoç da eşlik etti. Yavaş, 5 yıllık görev süresinde nereden ne kadar oy çıkmış hiç bakmadan bütün ilçeleri gezdiğini belirterek, “Pandemi döneminde köy köy gezdik, bütün sorunları yerinde tespit ettik. Çözmeye çalıştık. Televizyonlardan ‘İşçileri işten çıkarıyorlar’ diye sahte liste yayınlıyorlardı. Ben de dedim ki; ‘Bir Allah’ın kulunu işten çıkarmayacağım.’ Zaman zaman Meclis’te ileri geri konuştular. ‘Çıkarın bakayım. Kim çıkmış? Çıkarılan adamın altına yazın ismini’ dedim. Emeğiyle çalışan hiç kimseyi işten çıkartmadık. Bunu iddia eden Meclis’te benim yerime vekillik (Murat Köse) eden şahıstı. Kendi belediyesinden, kendi partilileri, AK Partilileri, MHP’lileri işten atan, şu andaki benim rakibimle ilgili tek kelime söylemedi. Ağzını açmadı. Rakibim 600 kişiyi gelir gelmez işten attı. Oraya bakmıyor, geliyor ‘Ankara Büyükşehir’de adam attınız’ diye. Hakkıyla çalışıp, atılan bir Allah’ın kulunu da bulamadılar. Burada da bulamayacaklar. Kimsenin emeğiyle oynamayız, ekmeğiyle oynamayız” dedi.

‘BU RAPORLARI PARAYLA ALAMAZSINIZ’

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden evvel rakiplerinin ‘Küçük bir ilçede belediye başkanlığı yaptı, burayı yönetemez’ diye eleştiride bulunduğunu aktaran Yavaş, “Kendileri çünkü analarının karnından belediye başkanı olarak doğdu. Ankara’da ne Mansur Yavaşlar var. Yeter ki önünü açın. İnsanları korkutup, oy vermelerinin önüne geçmeyin. ‘Yönetemez’ dedikleri Mansur Yavaş, İngiltere’den ‘Dünya Başkent Belediyeleri Belediye Başkan Ödülü’ aldı. ‘Dünya Şeffaflık Ödülü’ aldı. Yaptığımız birçok çalışma da ödüllendirildi. Şimdi ezbere konuşuyorlar. Kendi internet sitelerinde mali durumlarına ait hiçbir şey bulamazsınız. Bizimki yayımlanıyor. Geçenlerde demiş ki; ‘Belediyeyi batırdı.’ Oradan bir vatandaş, ‘Sen bu söylediğine inanıyor musun’ demiş. Doğru söylüyor vatandaşımız. Çünkü uluslararası kredi kuruluşları var. Türkiye’nin ekonomisi hakkında da bunlar zaman zaman rapor yayınlarlar. Bu raporlara göre; Türkiye’deki 30 büyükşehir içerisinde kredisi en yüksek belediye, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ilan edildi. Bu raporları parayla filan da alamazsınız” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN ADAYINA ELEŞTİRİ

Yavaş, en büyük projesinin kimseyi açta açıkta bırakmama olduğunu belirterek, “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. ‘Ankara halkını zengin edeceğim’ dedim. İnsanları aç ve açıkta bırakmamak bir belediye başkanının asli görevidir. Rakibim 1 ay önce ‘Başkent Kart çıkaracağım. İçine para yükleyeceğim’ diye bunu proje olarak anlatmaya başladı. Halbuki 3 yıldır yapıyoruz. Şimdi de proje tanıtımında adını ‘Ankart’ olarak değiştirmiş. Başkent ismiyle gurur duyuyorum. Başkent ismini Allah’ın izniyle hiçbirisi değiştiremeyecek. Şimdi işi nereye getirdi? Onlar ne veriyorsa bir fazlası. Ben de derim ki; kardeşim 1 Nisan’dan sonra demeyi bırak. Sen belediye başkanısın. Belediye Meclisi’nde çoğunluk var. Geçmiş 6 aya yönelik bir Meclis kararı al. Bu ay kendi ilçende 50 bin tane bizim destek olduğumuz aile var. O arkadaşın 5 bin tane kaydı varmış. Tamam razıyım. Diğerlerini zaten hallediyoruz. O 5 binle geriye dönük bir et yardımı yap, doğal gaz yardımı yap. Yapmıyor” dedi.

’10 MAHALLEYE TEMİZ SU VERİLMİŞ’

Kalecik’te kırsal kalkınma desteklerinde bulunduklarını söyleyen Yavaş, “Türkiye’de bu şekilde destek olan yok. 19’u kadın kooperatifi olmak üzere Ankara’daki 66 tane kooperatiften yöresel ürünler satın aldık. Aşağı yukarı 800 milyon lira para kazandılar. O kadın kooperatiflerinin inşallah sizler daha da fazlasını kuracaksınız. Halk Ekmek üzerinden Başkent Marketler üzerinden pazarlayacağız. Kadınlar, burayı terk etmeden oturdukları yerde en iyi bildikleri işi yapıp, inşallah para kazanacak. 2 bin 116 kişiye tohum desteği, 1673 çiftçiye mazot desteği, 205 çiftçiye kendi şirketimizde üretilen sıvı gübre desteği, 23 bin metre sulama borusu, 31 bin metre sulama kanalı temizliği, 531 adet oluk ve kaba yem desteğinde bulunduk. Bunu niye yapıyoruz? Tarımla uğraşan hemşerilerime sesleniyorum; bugün Ankara’nın bütün yerleşim alanlarını toplasan yüzde 3 ediyor. Yüzde 97’si boş. Yüzde 50’si ise tarıma uygun. Yine 45 mahallede asbestli su borusunu yeniledik. Kalecik içme suyu tesisi devreye alınmış. 10 mahalleye temiz su verilmiş” dedi. Ardından Kalecik’te bir çiftin nikahını kıyan Yavaş, davetliler ile de fotoğraf çektirdi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.