DOLAR 32,5544
EURO 34,883
ALTIN 2429,946
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aydın’da çıkan orman yangını Muğla Kavaklıdere’ye sıçradı

Aydın’da çıkan ve Muğla’nın kimi mahallelerine ulaşan orman yangınına müdahale sürüyor. Bozdoğan’ın Başalan Mahallesi’ndeki ormanlık alandan …

02.08.2021 22:39
95
A+
A-

Aydın’da çıkan ve Muğla’nın kimi mahallelerine ulaşan orman yangınına müdahale sürüyor.

Bozdoğan’ın Başalan Mahallesi’ndeki ormanlık alandan yükselen alevler, rüzgarın da tesiriyle Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine de sıçradı.

Yangına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ve Bozdoğan Belediyesine ilişkin iş makineleriyle müdahale ediliyor.

Ayrıyeten bölgede bulunan mermer fabrikalarındaki kepçeler de yangının söndürülmesi için kullanılıyor.

Kavaklıdere’ye bağlı Harmanbeleni ve Ortaköy mahalleleri önlem emelli boşaltıldı.

Vatandaşlar da söndürme çalışmasına takviye veriyor.

Bozdoğan Belediye Lideri Ufuk Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada yangının rüzgarın tesiriyle yayıldığını belirterek, “İnşallah denetim altına alınacak. Belediyenin her türlü imkanıyla seferber olduk” dedi.

Devam eden ve denetim alınması için takımların aralıksız müdahalesinin sürdüğü yangına kimi vatandaşlarda su tankerleriyle takımlara dayanak verdi.

Başalan Mahallesinin imamı ise minareden vatandaşlara duyuru yaparak, vatandaşları konutundaki kazma ve küreklerle yangına müdahale etmeye davet etti.

Kavaklıdere ilçesinin Çayboyu Mahallesi sakinlerinden Selayi Çay (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını duyar duymaz su tankeriyle bölgeye geldiğini ve gruplara yardım ettiğini söyledi.

Yangının denetim altına alınması için temennide bulunan Çay, “Türkiye bizim. Bu memleket bizim. Ciğerimiz yanıyor. Yapacak bir şeyimiz yok. Elimizden geldiği kadar çalışalım, söndürelim diye uğraşıyoruz. İnşallah söndürürüz, denetim altına alırız” diye konuştu.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.