DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bafra’da marketlere denetim

DENETİMLERİN GİDEREK ARTACAĞINA DİKKAT ÇEKEN BAFRA BELEDİYE BAŞKANI HAMİT KILIÇ, “ÖZELLİKLE GIDA MADDELERİ KONUSUNDA VATANDAŞLARIMIZIN ENDİŞELERİNİN ORTADAN KALKMASI AMAÇLANMAKTADIR. ETİKET VE AMBALAJ KONTROLLERİ, GÜNÜ GEÇMİŞ ÜRÜNLERİN KONTROLÜ, TEMİZLİK GİBİ KONULARDA DENETİMLER YAPAN ZABITA EKİPLERİMİZ, SÖZ KONUSU DENETİMLERDE KURALLARA UYMAYANLARA BELEDİYE ZABITA YÖNETMELİĞİ VE 5326 SAYILI KABAHATLER KANUN’UNUN İLGİLİ MADDELERİNCE GEREKLİ UYARILAR VE İŞLEMLER YAPILDI” DEDİ.

23.01.2020 17:30
123
A+
A-

Bafra Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirdikleri market denetimlerine aralıksız olarak devam etti.

Zabıta ekipleri ilçede bulunan fırın ve berber dükkanlarının ardından marketlere yönelik olarak da denetimler gerçekleştirdi. Bafra Belediyesi Zabıta ekipleri, market reyonlarında bulunan sebze ve meyvelerin; ürün künyesi, üretim yeri ve cinsi, ait olduğu üretici bilgileri, diğer ürünlerde ise yerli üretim logosu, satış fiyatı, üretildiği ülke bilgilerinin olması gibi ayrıntılı denetimler yaptı.

Denetimlerin giderek artacağına dikkat çeken Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşlarımızın endişelerinin ortadan kalkması amaçlanmaktadır. Etiket ve ambalaj kontrolleri, günü geçmiş ürünlerin kontrolü, temizlik gibi konularda denetimler yapan zabıta ekiplerimiz, söz konusu denetimlerde kurallara uymayanlara belediye zabıta yönetmeliği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanun’unun ilgili maddelerince gerekli uyarılar ve işlemler yapıldı” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.