DOLAR 32,2288
EURO 34,7358
ALTIN 2455,109
BIST 10218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakanlık Türkiye’nin çocuk profilini çıkaracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde, çocukların profilini ortaya koymaya yönelik Türkiye Çocuk Araştırması’nın pilot çalışmaları başlatıldı.

Bakanlık Türkiye’nin çocuk profilini çıkaracak
30.06.2022 11:15
93
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, araştırmayla eğitim, sağlık, konut, çevre, kültür gibi birçok konuda 0-18 yaş aralığındaki çocukların içinde bulundukları koşulların tespit edilmesi amaçlanıyor.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu iş birliğinde yürütülen "Türkiye Çocuk Araştırması", ve Şanlıurfa’da yapılıyor. Pilot illerdeki süresi 30 Haziran-7 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

tarafından verilen anketörler, araştırma kapsamında belirlenen haneleri ziyaret ederek hazırlanan soruları yöneltecek. Elde edilecek verilerin çocuklar için geliştirilecek politika ve hizmetlerde kullanılması hedefleniyor. Pilot araştırmadan sonra tüm illerde saha çalışmalarına geçilecek.

Araştırmanın bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.