DOLAR 32,5218
EURO 34,9335
ALTIN 2431,043
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bayana şiddete birinci müdahale motosikletli bayan timinden

Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan Ayşe Ece Duran’ın KADES ihbarında bulunması üzerine, bölgede misyonlu bayan timi, adrese …

11.08.2021 15:07
90
A+
A-

Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan Ayşe Ece Duran’ın KADES ihbarında bulunması üzerine, bölgede misyonlu bayan timi, adrese intikal etti.

Duran, yaklaşık 3 dakika içinde kapısına gelen polislere, “Gece dışarı çıkacaktım. Geç gelirim diye önlem hedefiyle uygulamayı indirdim. O sırada kazara butona basmışım fakat çok kısa müddette burada olduğunuz için çok mutlu oldum. Teşekkür ederim” dedi.

Gruplar, rastgele bir sorun yaşıyorsa özel olarak da görüşebileceklerini tabir ederken, Duran sorun olmadığını, konutta yalnız kaldığını belirterek polislere teşekkür etti.

“MAĞDURLAR, BAYAN POLİSLERE KENDİLERİNİ DAHA ÂLÂ SÖZ EDİYOR”

Motosikletli bayan timinin eğitimi ve faaliyetleriyle ilgili bilgi veren motosiklet eğitmeni Gökhan Parlak, bayan polislerin güçlü bir eğitimden geçtiğini tabir etti.

Yaklaşık 5 haftalık eğitimin akabinde motosikletli bayan polislerin, bilhassa bayana şiddet ihbarlarında süratli müdahaleleriyle kabahat önlemede hissesinin olduğuna değinen Parlak, “Motosikletli timlerimizde 5 haftalık bir eğitim süreci var. 1 haftası teorik eğitim 4 haftası da alanda uygulamalı eğitim oluyor. Bu eğitimlerimiz sabahları sporla başlıyor, akşama kadar parkurlarda motosiklet sürerek devam ediyor. Tabi ki bayan arkadaşlarımız için ayrıcalık var lakin erkek arkadaşlar ne yapıyorsa bayan arkadaşlarımız da birebirini yapıyor.

Timlerimiz 4 bireyden oluşuyor ve daha faal müdahale oluyor. Haber merkezinden KADES hususuyla ilgili ihbar düştüğü vakit birinci etapta bu mevzuyla alakalı evvel asayiş ve öteki kısım amirlerine bilgi veriliyor. Bizim elimizde hangi mevzu olursa olsun acilen önceliğimiz KADES ihbarı oluyor. Bayana şiddet olayında bir bayan polis gittiği vakit mağdur bayanın kendini söz etmesi daha kolay oluyor.

Burada erkek arkadaşlar biraz daha kenara çekilip, olayın değerlendirmesini bayanlara bırakıyorlar. Daha sonra olayın öteki kısmına erkek arkadaşlar da dahil oluyorlar. Birinci etapta karşısında bayan polisi gören mağdur bayanın kendini tabir etmesi daha kolay oluyor.

Mağdurenin mağduriyetini gidermek açısından bir an evvel sakinleştirilip konuşturulması gerekiyor. Mağdure, bayan polislerimize karşı çok daha çabuk açılıp, kaygısını, ıstırabını daha çabuk anlatabiliyor. Bu yüzden daha faal müdahale oluyor” diye konuştu.

KADES İÇİN BAYAN TİMLERİ KURULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü, şiddet, taciz ve makus muameleye maruz kalan bayanların daha kolay yardım isteyebilmeleri için Bayan Dayanak Uygulaması (KADES) aplikasyonu hazırlandı. Akıllı telefonlara fiyatsız indirilen KADES ile bayanlar rastgele bir tehlike durumunda tek tuşa basarak 112 acil ihbar çizgisinden yardım isteyebiliyor.

Son yıllarda bilhassa KADES kullanımın artması ve çok sayıda bayanın bu ihbarlarla kurtulmasıyla, Bursa Vilayet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Motosikletli Polis Timleri Ofis Amirliği’nde vazifeli bayanlardan oluşan timler kuruldu. Kentin farklı noktalarında misyon alan bayan timleri, KADES ihbarlarına öncelikli müdahalede bulunuyor.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.