DOLAR 32,556
EURO 34,9005
ALTIN 2428,535
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

EGM’den paylaşımlarla ilgili ‘dezenformasyon’ açıklaması

Emniyet Genel Müdürlü’nden (EGM), toplumsal medyada yürütülen dezenformasyonlara ait açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, birtakım …

01.08.2021 13:40
85
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlü’nden (EGM), toplumsal medyada yürütülen dezenformasyonlara ait açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, birtakım vilayetlerde çıkan orman yangınlarının ülkede büyük bir toplumsal ıstıraba ve mağduriyete sebep olduğu belirtildi.

Toplumsal medya platformlarında, diğer ülkelerde çıkan yangınların Türkiye’de çıkmış üzere yansıtıldığı, birtakım sinema sahnelerinden alınan yeniden Türkiye’de yaşanan lakin eski tarihli yangınlara ilişkin imajların de tekrar gündeme taşınarak dezenformasyon faaliyetleri yürütüldüğü bildirildi.

Bu cins faaliyetlerin vatandaşlar üzerinden daha büyük bir ıstıraba sebebiyet verdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Ayrıca alanda büyük bir özveriyle ve uğraşla çaba eden ilgili çalışanın ve gönüllülerin emeğine de halel getirmektedir.

Toplumsal medya platformlarında bu cins dezenformasyon faaliyetleri yürüterek halk ortasında endişe ve panik yaratan; halkın bir kısmını başka bir kısmı aleyhine alenen kin ve düşmanlığa tahrik eden, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılayıcı nitelikte paylaşımda bulunan şahıslar yapılan çalışmalar sonucu tespit edilmekte ve gecikmeksizin isimli mercilere gönderilerek gerekli yasal süreçler yapılmaktadır.

Türk polis teşkilatı olarak, her alanda olduğu üzere sanal ortamda da hata ve suçluyla uğraşımız kararlılıkla devam etmektedir.”

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.