DOLAR 32,3425
EURO 34,8155
ALTIN 2406,757
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, COP29 Başkanı ile görüştü! ‘Azerbaycan’a destek olmaktan mutluluk duyacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP29) Başkanı, Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mukhtar Babayev ile görüştü. Emine Erdoğan COP29 Başkanlığı dolayısıyla Babayev’i tebrik edip, başarılar dileyerek, Azerbaycan’a Türkiye’nin tüm imkan ve tecrübeleri ile destek olacağının altını çizdi.

Emine Erdoğan, COP29 Başkanı ile görüştü! ‘Azerbaycan’a destek olmaktan mutluluk duyacağız’
05.03.2024 19:35
35
A+
A-

Devlet Konukevi’nde gerçekleşen görüşmede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile COP29 Başkanlığı Başmüzakerecisi, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yalchin Rafiyev de yer aldı. Babayev, randevu talebini kabul ettikleri için Emine Erdoğan’a teşekkürlerini sundu. Türkiye temasları kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile de görüşmeler gerçekleştireceklerini belirten Babayev, birçok alanda olduğu gibi, çevre konularında ve COP29 Zirvesi bağlamında Türkiye ile yakın iş birliği yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türk devletleri ile daha yakın temasta çevre koordinasyonu sağlamak istediklerini aktaran Babayev, Emine Erdoğan’ın BM kapsamında ve küresel düzeyde yürüttüğü çalışmalardaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini kaydetti.

‘AZERBAYCAN’A COP29 SÜRESİNCE DESTEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ’

Emine Erdoğan da COP29 Başkanlığı dolayısıyla Babayev’i tebrik edip, başarılar dileyerek, Azerbaycan’a Türkiye’nin tüm imkan ve tecrübeleri ile destek olacağının altını çizdi. Emine Erdoğan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İklim Değişikliği Taraflar Konferansı COP29 Başkanı, Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mukhtar Babayev ile bir araya geldik. İklim kriziyle ilgili son derece önemli olan uluslararası zirvenin Azerbaycan’da düzenleniyor olması memnuniyet verici. Bu bağlamda iş birliği alanlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye olarak, kardeş ülkemiz Azerbaycan’a birçok alanda olduğu gibi COP29 Zirvesi süresince de tüm imkan ve tecrübelerimizle destek olmaktan mutluluk duyacağız. Zirvenin Azerbaycan’a ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.