DOLAR 32,3185
EURO 35,1141
ALTIN 2294,98
BIST 9048,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Engelli engelsiz üst geçit havadan görüntülendi

E-5 Karayolu Küçükyalı mevki’inde bir tarafında engelli rampası diğer tarafında ise engelli rampası olmayan üst geçit görenleri hayrete düşürüyor.

Engelli engelsiz üst geçit havadan görüntülendi
03.12.2019 09:50
177
A+
A-

3 Aralık Engelliler gününde adeta şok eden “engelli “engelsiz üst geçit havadan görüntülenirken, İBB tarafından üst geçide asılan, ” Erişilibelir engelsiz bir İstanbul için daima yanınızdayız” pankartı ise üst geçitten geçen vatandaşlara ikinci şoku yaşattı.

E-5 Karayolu Küçükyalı mevki’inde bulunan üst geçidin bir tarafında engelli rampası bulunurken, diğer tarafındaki rampa inşası yarım kaldı.Yarım kalan üst geçit havadan görüntülendi. Maltepe, D-100 Karayolu Küçükyalı mevki’inde bulunan Altıntepe Üst Geçidi’nde yapılan engelli rampası görenleri şoke etti. Geçidin kuzey kısmında engelli rampası bulunurken, güney kısmındaki rampa inşa halinde yarım kaldı. Aydınevler Mezarlığı’na bakan Kadıköy istikametinde, engelli rampasının bulunmasına rağmen, Kartal istikameti yönünde, engelli rampası için dikilen beton direkler havadan da görüntülendi. Vatandaşlar bu manzara karşısında şok yaşarken, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nde ikinci bir şok ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üst geçide asılan pankart ile yaşandı. Engellilerin mağdur olmasına neden olan üst geçide ;İBB tarafından “Erişilebilir engelsiz bir İstanbul için daima yanınızdayız” pankartı asıldı.

Emekli öğretmen Halit Çakar, engelli üst geçit ile ilgili olarak; “Engelli merdivenini kapatmalarının nedenini bilmiyorum. Buradaki tünel bağlantısını yapamadıkları için buraya yeniden tekrar köprü yaptılar. Orada aşağıdaki betonlar duruyor orası normalde açıktı bisikletliler ile engelliler girebiliyordu bir şekilde kapattılar nedenini bilmiyorum. Engelli kardeşlerimiz buradan kesinlikle inemeyecekler, burayı kapatmalarının nedenini kimse bilmiyor orada kalan betonlarla bina inşa edilebilirdi” diye konuştu.

Köprüden geçen bir vatandaş ise “ Engeli rampası ile yürüyen merdiven yapsınlar, biz yaşlı insanlarız çıkamıyoruz ” sistemini dile getirdi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.