DOLAR 32,3808
EURO 35,0652
ALTIN 2325,002
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gurbetçilere hırsızlık tuzağı: Otomobilde uyurken 25 bin euroyu çaldılar

Almanya’da yaşayan gurbetçi Burhan Aksoy, ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. Yolda yorulan aile, Silivri’ye 30 kilometre uzaklıkta olan TIR …

04.08.2021 11:08
101
A+
A-

Almanya’da yaşayan gurbetçi Burhan Aksoy, ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. Yolda yorulan aile, Silivri’ye 30 kilometre uzaklıkta olan TIR parkına girerek bir mühlet dinlenmek istedi.

Bu sırada aracı gözüne kestiren bir hırsız, harekete geçti. Takip edilmesini önlemek için evvel aracın lastiklerini kesen hırsız, akabinde bir anda camı kırarak içeride bulunan para, altın, cep telefonları ve pasaportların olduğu çantayı aldı. Altınları ve 25 bin euro paranın içinde olduğu çantası çalınan Burhan Aksoy, aracı ile hırsızın peşine düştü fakat tekerleğin patlak olması nedeniyle fazla ilerleyemedi.

Jandarmaya haber veren Aksoy, şikayetçi oldu. Hırsızın tıpkı sistemle Fransa’dan gelen bir ailenin de çantasını çaldığı öğrenildi. Hırsızlık anı kameralara da saniye saniye yansıdı.

“FRANSA’DAN GELEN VATANDAŞIN CAMINI DA KIRMIŞ”

Almanya’dan geldiğini ve yorulmaya başladığı için araç içinde dinlendiğini belirten Burhan Aksoy, “Arabada 4 bireydik 2 kızım ve annem vardı. Küçük kızım öndeydi. Annemle büyük kızım gerideydi. Ben direksiyon başında 15 dakika gözlerimi dinlendireyim dedim. O esnada dalmışım. O araç benden 100 metre ileride evvel onun camını kırıyor. Oradan alacağını alıyor” dedi.

“25 BİN EURO ÜZERE BİR ÖLÇÜ ÇALINDI”

Hırsızın daha sonra da kendi camını kırdığına anlatan gurbetçi Aksoy, “Benim camı da tıpkı biçimde patlatıyor. İçinden annemin el çantasını alıyor. Bütün pasaportlar, altınlar ve yüklü ölçü da para vardı. Şu anda darda ve güç durumdayız. 20-25 bin euro üzere bir ölçü gitti. Çocukların çığlık sesinden sonra kendime geldim ve ne olduğunu anlamaya başladıktan sonra arabayı çalıştırıp hırsızı takibe aldım. 2 kilometre gidebildim. Lastikleri indirdiklerini daha sonra anladım. Polisi ve jandarmayı aradım. Umarım yakalanıp cezasını bulur” diye konuştu.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.