DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstanbul’da mesire alanları ve tabiat parklarında piknik ve spor yapılabilecek

Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, Belgrad Ormanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul …

31.07.2021 15:09
87
A+
A-

Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, Belgrad Ormanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Valiliği tarafından alınan kısıtlama kararının 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri ortasında geçerli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin orman yangınlarıyla ilgili güç bir süreçten geçtiğini belirten Ulu, hava varsayım raporlarına nazaran de sıcaklıkların ilerleyen günlerde artmasının beklendiğine işaret etti.

Orman Kanunu kapsamında kentteki ormanlara giriş ve çıkışların yasaklandığını anımsatan Ulu, şu bilgileri verdi:

“Orman içerisindeki alanlarda, yollarda piknik yapmak birebir vakitte park yapmak, mola vermek, ateş yakmak, semaver yakmak muhakkak yasaklanmıştır. Lakin yalnızca yetkili yönetimlerin uhdesinde bulunan mesire alanlarında, tabiat parkı üzere alanlarda piknik yapmak, spor yapmak, hoşça vakit geçirmek hür lakin bunun dışında mangal, ateş yakmak katiyen yasaklanmıştır. Bizim bulunduğumuz alanda spor yapmak, piknik yapmak dışındaki bütün aktiviteler yasaklanmıştır.”

İstanbullulardan alınan kararlara uymalarını beklediklerini tabir eden Ulu, Belgrad Ormanı’nın, 100 orman koruma memuru, emniyet ve jandarma gruplarınca gece gündüz korunmasının sağlanacağını kaydetti.

YASAKLARA UYMA KONUSUNDA DAVET

İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Aydos Ormanı Mesire Alanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yasaklara uyma konusunda halkı hassas olmaya çağırdı.

Aydos Mesire Alanı’na gelen vatandaşların ateş yakamayacaklarını lakin bu alanda spor, yürüyüş ve ateşsiz piknik yapabileceklerini lisana getiren Şahin, şöyle konuştu:

“Bu alanlardaki denetim, teftiş ve önlemlerimizi, mevcut işçimizle gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanı sıra Valimizin katkıları ile ilimiz emniyetinden ve jandarmasından da gerekli dayanakları alarak denetim ve kontrollerimizi sürdürmekteyiz. Bu yasaklar başladığından itibaren müsaadesiz olarak ormanlara giriş çıkış yapanlar Kabahatler Kanunu’nun 32. unsuru kapsamında 427 lira para cezası ile cezalandırılır. Tekrar bu alanlarda kısıtlamanın olduğu bu periyotta müsaade verilmeyen noktalarda ateş yakmak 1 yıldan 3 yıla kadar mahpus cezası ve isimli para cezası ile cezalandırılır.”

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.