DOLAR 32,602
EURO 34,7814
ALTIN 2414,739
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İyi Parti’de kurucu üyelerin de bulunduğu 15 kişi istifa etti

İyi Parti Kayseri ve Gaziantep teşkilatlarında, aralarında kurucu ve yönetim kademesinde görev almış isimlerin olduğu 15 partili istifa etti.

23.11.2020 20:45
169
A+
A-

İyi Parti’de art arda gelen istifa ve ihraçlar il teşkilatlarına da uzandı.

Kayseri İl Başkanlığı Kurucu Teşkilat Başkanı İsmail Tanrıöven’in de aralarında olduğu 5 kişi partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa metninde, genel merkez ve il teşkilatlarında partiye sızma teşebbüsleri hakkında, İyi Parti vekil ve yöneticilerine yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığı vurgulandı. Partinin kuruluş değerlerinden ve Türk milliyetçiliğinden saptığı açıklamalarına yer verildi. 

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın ihraç edilmesi de istifa gerekçeleri arasında yer aldı.

Gaziantep’te 10 kişi istifa etti

Gaziantep’te İYİ Parti il yönetiminde görevli ve eski dönemde görev yapmış 10 kişi, partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Türk milliyetçisi kişiler olarak Türk milliyetçiliği fikrinin iktidara gelmesi amacıyla İYİ Partinin kuruluşunda yer aldık ancak geldiğimiz noktada Türk milliyetçiliğini temsil eden herkes partiden bir şekilde uzaklaştırılmış, yerlerine ise FETÖ ile iltisaklı oldukları iddia edilen kişiler ve her türlü terör örgütüne güzellemeler dizen şahıslar getirilmiştir. Özetleyecek olursak İyi Partinin kuruluşunda yer alan Türk milliyetçilerinin tasfiyesi, FETÖ ile iltisaklı kişilerin partide çeşitli görevlere getirilmeleri ve ‘nin de içinde bulunduğu bir grupla ‘mahremiyet ilkesine bağlı kalarak’ Anayasa çalışması yapıldığı iddiaları bizlerin İYİ Parti’ye ve Genel Başkan Sayın ‘e olan güvenimizi fazlasıyla sarsmıştır." 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.