DOLAR 32,5618
EURO 34,669
ALTIN 2486,728
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Kadına şiddete hayır” yürüyüşü havadan görüntülendi

Tuzla’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Günü kapsamından yürüyüş yapıldı. Ellerinde turuncu balonlarla çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş havadan da görüntülendi. Yürüyüşe Tuzla Kaymakamı Ali Akça ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı.

“Kadına şiddete hayır” yürüyüşü havadan görüntülendi
25.11.2019 15:00
192
A+
A-

Tuzla Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe Tuzla Kaymakamı Ali Akça ile eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, sivil toplum kuruluş üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tuzla Belediye Başkanlığı binasından Tuzla Kaymakamlığı’na gerçekleşen yürüyüş havadan görüntülendi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde, ‘Şiddet Acizliktir’, ‘Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir’ yazılı dövizler ile mor ve turuncu balon taşıdılar.

‘Mutluluk Elinde Öfkene Yenilme’ yazılı pankart ile gerçekleşen yürüyüş Tuzla Kaymakamlığı önünde son buldu.

Kadına şiddette hayır demek için yürüyoruz diyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şiddetin hiçbir türlüsünü tasvip edilmesi mümkün değildir. İnsan hayatındaki ve toplumsal alandaki önemi açısından da bakıldığından kadına karşı şiddetin ise bunun yanında apayrı noktada tutmak lazım. Kadına karşı şiddetin temelindeki nedenin cehalet olduğuna inanıyorum. Ve bu cehaleti yok etmeden kurtulmamız mümkün değil. Ama toplumda bir farkındalık oluşturmak da bu bilgiyi ve bu kabiliyeti öğrenecek toplumun inşası açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün aslında bir farkındalık oluşturacağız” dedi.

(İHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.