DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Karaman’da mağarada mahsur kalan gazeteci 8 saat sonra kurtarıldı

Karaman’da araştırma yapmak için girdiği mağarada mahsur kalan gazeteci, AFAD takımlarınca 8 saat sonra kurtarıldı. Lokal haber sitesinde …

08.08.2021 03:07
136
A+
A-

Karaman’da araştırma yapmak için girdiği mağarada mahsur kalan gazeteci, AFAD takımlarınca 8 saat sonra kurtarıldı.

Lokal haber sitesinde çalışan Emirhan Sezen, fotoğraf ve manzara çekmek için motosikletiyle merkeze bağlı Başkışla köyü Yörük Pınarı mevkisinde bulunan Asarini Mağarası’na gitti.

Mağaraya giren Sezen, ip yardımıyla yaklaşık 30 metre indi. Bir müddet fotoğraf ve manzara çeken Sezen, buradan tekrar çıkamadı. Sezen’e ulaşamayan akrabaları, durumu AFAD ve jandarma takımlarına bildirdi.

Olay yerine gelen takımlar, yaklaşık 8 saat mağarada mahsur kalan Sezen’i iple üst çekerek kurtardı. Emirhan Sezen, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağaranın koordinatlarını verdiği akrabalarından, saat 17.00’ye kadar kendisine ulaşılamadığında gerekli yerlere başvurmalarını istediğini söyledi.

Dayısının kendisine ulaşamayınca grupları ve köy muhtarını aradığını anlatan Sezen, şöyle konuştu: “Muhtar evvel mağaranın yakınındaki motosikletimi bulmuş. Sonra gruplar geldi. Mağaraya girerken taban kuruydu. Yağmur yağınca ıslandı ve hava da soğudu. Biraz suyum ve yiyeceğim vardı. Onları yedim. Sonra muhtarın sesini duyunca kurtarılacağımı anladım. Mağara araştırmasına meraklıyım. Ancak bugün şunu öğrendim, katiyen yalnız ve tam teşekküllü ekipman olmadan bu tıp yerlere girilmemesi lazım. Beni kurtarmaya gelen herkese teşekkür ediyorum.”

Köy muhtarı İsmail Boyacı da durumu öğrenince mağaraya geldiğini belirterek, “Mağaranın yanına geldiğimde arkadaşa seslendim. Durumunun güzel olduğunu öğrenince rahatladım. Sonra jandarma ve AFAD grupları geldi. İple arkadaşı çıkardılar. Arkadaşımızın hiçbir sıhhat ıstırabının olmamasına sevindik” dedi.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.