DOLAR 32,4157
EURO 34,8234
ALTIN 2430,862
BIST 9990,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kılıçdaroğlu: Orman yangınlarına karşı neden önlem alınmıyor?

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede çıkan yangınlara ait konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul’da bir otelde düzenlenen Öze Dönüş Platformu …

31.07.2021 16:11
93
A+
A-

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede çıkan yangınlara ait konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da bir otelde düzenlenen Öze Dönüş Platformu Temmuz Ayı Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, dün Antalya Manavgat ve Marmaris‘te incelemelerde bulunduğunu anlattı.

Yangınların ormanlardaki ekosisteme ziyan verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Soru şu: Bu orman yangınları her yıl olur muydu? Her yıl olurdu. Pekala her yıl olan orman yangınlarına karşı neden sağlıklı ve dengeli bir siyaset üretemiyoruz? Dün sordum yeniden sorma ihtiyacındayım. Orman yangınını söndürmek için devlet ihale mi açar?” diye sordu.

Türk Hava Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve öteki kuruluşlar olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Alırsınız uçakları, alırsınız helikopterleri aşikâr bölgelerde, belirli yerlerde bunlar konuşlanırlar. Sizin İHA’larınız var daima bir yerden duman çıkarsa anında müdahale edersiniz. 2002 yılında Türkiye’de 176 orman yangını çıktı çok büyümeden tamamı söndürüldü. Tahminen biz toplum olarak birçok yerde hiç farkında bile olmadık ‘Şurada orman yangını çıktı.’ diye.

Olayı büyüttüğünüz andan itibaren toplumun dikkatleri oraya masraf. Pekala 2002’de yapılan mı doğruydu bugün yapılan mı gerçek? 176 yerde orman yangını çıkıyor, büyümeden tamamı söndürülüyor. Artık orman yangını var kimin ne dediği aşikâr değil. ‘Uçak var, efendim uçak yok.’, ‘Şuradan gelecek, şuradan gelecek.’ Kardeşim esasen bu yangın her yıl oluyordu bunun neden evvelce tedbirini almıyorsunuz? Ormanlar bizim ormanımız. ‘Yaş kesen baş keser.’ diyoruz biz değil mi? Ormanları koruyacağız. Ormanlar bizim akciğerimiz, nefes alıyoruz onların sayesinde”

“GEÇMİŞTE AYRIŞAN TOPLUMLARIN FATURASINI BİZ ÇOK ÖDEDİK”

Dün yangın bölgelerinde geç saatlere kadar süren programı nedeniyle yorulmadığını ve yorulmaya da niyetinin olmadığını lisana getiren Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede huzuru sağlayıncaya kadar yorulma niyetim yok, bu ülkeye barışı sağlayana kadar yorulma niyetim yok” dedi.

Toplumun hengame eder hale geldiğini ve birbirine düşmanlaştığını savunan Kılıçdaroğlu, oburlarının kendisi üzere düşünmeyebileceğini evvel birbirini dinlemek gerektiğini söyledi.

Siyasete atılanların toplum, insan ve tabiatın faydasına çalışması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Toplumu kutuplaştırmak, ayrıştırmak, arbede noktasına getirmek siyaset değildir. Geçmişte ayrışan toplumların faturasını biz çok ödedik. Bu ülkede biz başbakanları idam sehpasına gönderdik, bakanları idam sehpasına gönderdik.” diye konuştu.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.