DOLAR 32,5166
EURO 34,8985
ALTIN 2433,328
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özgür Özel’in ‘çekil’ teklifine Lütfü Savaş’tan cevap!

CHP’de Hatay adayı Lüfü Savaş tartışması vardı. Değişecek mi değişmeyecek mi merak konusu olmuşken, Lütfü Savaş’ın adaylıktan çekilmek istemediği bilgisi kulislere yansıdı. Son durumu CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

Özgür Özel’in ‘çekil’ teklifine Lütfü Savaş’tan cevap!
19.02.2024 15:49
29
A+
A-

Melike Görür’ün CHP’nin Hatay kulislerine dair açıklamaları şöyle:

SAVAŞ: HATAY KONUSUNDA BANA HAKSIZLIK YAPILIYOR

Hatay düğümünün çözülmesine artık kısa bir zaman kaldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bugün genel merkezde görüştüler. O görüşme tamamlandı, yaklaşık 1 saat sürdü. Ve o görüşmede edinilen bilgilere göre Lütfü Savaş kendi yaptırdığı anketleri gösterdi Özgür Özel’e ve çekilmek istemediğini söyledi. Aynı zamanda kendisine haksızlık yapıldığını savundu.

Ve sonrasında ise aslında Özgür Özel’in çok daha fazla bir şey söylemediği belirtiliyor. Yaptırılan o 5 ankete dikkat çektiği belirtiliyor. Zaten dün de Hatay gündemiyle kendi yakın kurmaylarıyla bir toplantı yaptı Özgür Özel. Ve orada 5 anket şirketinde yapılan o şirketler önündeydi. Ve sonrasındaysa Hatay örgütüyle de görüşmeler gerçekleşti. Zaten Hatay örgütünde birçok isim de bugünce CHP genel merkezinde halen burada olduklarını söylemek mümkün. Dün de bu anlamda toplantı trafiği vardı. Yine Hatay örgütünden isimler de Lütfü Savaş’ın çekilmesini istemediklerini belirtiler. Ve Lütfü Savaş’ın kazanabilecek bir aday olduğunun altını çizdiler.

ÖZEL’DEN “ADAYLIK GERİ ÇEKİLECEK” SİNYALİ

Ve baktığımız zamansa sabah saatlerinde Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekileceğinin sinyalini verdi.

Özel, “Çok anket yaptık. Lütfü Savaş’ı aşan bir alternatif geliştiremedik. Vakti de gelmişti. Adana’yı, Mersin’i atarken, Hatay’ı atamamak zafiyet yaratacaktı, atadık. Ölçmelere devam ettik. Hatay’a gittiğimizde ‘Vatandaşın sesini duyduk’ dedim. ‘Yeni anketler yapacağız’ dedim. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket geldi. Lütfü Bey’i aradık, ulaşamadık. Pazar sabahı arkadaşlarımız görüştü, biz görüşemedik. Lütfü Savaş’la da oturup konuşacağım. Bizim Hatay’da Lütfü Bey’in de desteğiyle, onayıyla bir alternatif geliştirdiğimiz taktirde seçimi alacağımızı gösteriyor. Hatay ittifakına ihtiyaç var. Hatay ittifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı adayı şans yakalayacak. Cumhur İttifakı adayının şans yakalamamasının yolu bir Hatay ittifakı kurmak. Biz Hatay ittifakı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ BURAYA NASIL GELDİ?

Peki, süreç nasıl buraya evrildi? Bilindiği üzere 6 Şubat depremlerinin yıl dönümündeki Hatay’daki anmada Hataylıların tepkisini çekmişti Lütfü Savaş. Sonrasında ise adaylığının geri çekilmesi gündeme geldi. Ve anket şirketleri tarafından da bir kamuoyu araştırılması yapıldı tekrar. Aslında CHP genel merkezi Lütfü Savaş’ın anketlerde yüksek çıktığını belirtiyordu. Bu yeni gelen anketlerde ise yine Savaş’ın diğer adaylara oranla yüksek çıktığını ancak bir alternatif geliştirilirse bu sistemin, bu tablonun değişebileceğine dikkat çekiyorlar mevcut tabloda. Ve şu an için alternatif bir isim ise halen belli değil.

SAVAŞ TANITIM TOPLANTISINA KATILMADI

Ve baktığımız zamanda dün CHP’de aday tanıtım toplantısı vardı. O aday tanıtım toplantısına Lütfü Savaş da davet edildi. Ankara’ya gelmişti, hafta sonu Ankara’daydı. Ancak işte o anketler cumartesi günü CHP genel merkezine ulaştı akşam saatlerinde. Ve Özgür Özel de Lütfü Savaş’ın katılmasının doğru olmayacağını söylediği için katılmadı Lütfü Savaş. Dünkü aday tanıtım toplantısına ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak da kimsenin ismi duyurulmadı.

CHP HATAY ÖRGÜTÜ “LÜTFÜ SAVAŞ” DEDİ

Gözler de akşam saatlerindeydi dün ve o akşam saatlerinde yapılan toplantıda Hatay örgütü ile bir araya geldi CHP lideri. Hatay örgütü de Lütfü Savaş’ın çekilmesini istemediklerini söyledi.

KULİSLERDE NE KONUŞULUYOR?

Bugün gözler ise sabah saatlerinde Özgür Özel’in yaptığı açıklamadaydı. Çekileceğini, sinyalini verdi. Ancak bugün bir toplantı yapıldı Lütfü Savaş’la. Zaten Özgür Özel katıldığı televizyon programında Lütfü Savaş’la birlikte bir alternatif üretme çabasında olduklarını söylemişti. Ancak Lütfü Savaş yaptırdığı anketleri gösterdi ve kendisine haksızlık yapıldığını söyledi, çekilmek istemediğini belirtti. Şu an için bir karar alınmış duyurulmuş değil ve herhangi bir alternatif de şu an için geliştirilmedi. CHP kulislerinde Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekileceği ancak henüz alternatifin tam anlamıyla netleşmediği için bunun paylaşılmadığı konuşuluyor. Artık gözler de Lütfü Savaş’ın bir açıklama yapıp yapmayacağında ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayının çekilip çekilmeyeceği ya da kim olacağına çevrilmiş durumda.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.