DOLAR 32,3715
EURO 35,0043
ALTIN 2326,346
BIST 9100,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sivas’ta yardım seferberliği

SİVASLILAR, ELAZIĞ VE MALATYA’DA Kİ DEPREMZEDELERE ULAŞTIRILMAK ÜZERE YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI.

25.01.2020 15:30
116
A+
A-

Sivaslılar, Elazığ ve Malatya’da ki depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım seferberliği başlattı.

Elazığ merkezli depremin ardından, deprem zedelere yardımda bulunmak isteyen Sivaslılar sosyal medya üzerinden örgütlenirken, Sivas Valiliği öncülüğünde Sivas Belediye Başkanlığı tarafından, toplanan yardımların koordinasyonunun sağlaması için çalışma başlatıldı. Sosyal medya üzerinden yardımda bulunmak isteyenlerin, yardım malzemelerini İtfaiye Müdürlüğü’ne teslim etmeleri istendi. Bu bildirinin ardından yardımda bulunmak isteyenler adeta itfaiye müdürlüğüne akın etti. Pattaniye, erzak ve kışlık giysi gibi yardımları ilgililere teslim ettiler.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekici, çalışmayı yerinde izleyip yardımseverlerle görüştü. Yardımda bulunan bir vatandaşın basın mensuplarının sorularını yanıtlarken ağlaması görenleri de duygulandırdı.

İki binada çatlak ihbarı yapıldı

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, depremden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken devlet kurumlarının çok kısa bir süre içerisinde organize olup yara sarmaya başlamasının sevindirici olduğunu belirtti. Vali Ayhan’da depremin hem ardından Sivaslıların yardımda bulunmak için gösterdikleri çabayı hatırlatarak Sivaslılara teşekkür etti. Ayhan, Sivas’ta depremin hissedildiğini, Sivas Merkez ve Kangal ilçesinde birer olmak üzere iki bina ile ilgili çatlak ihbarı yapıldığını söyledi. Ayhan, binalarda ilgili kurumlar tarafından inceleme yapıldığını ve bunun dışında Sivas’ta depremle ilgili her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi iş birliğinde, olası bir depremde can kaybına neden olmamaları için birçok metruk binanın yıkımı gerçekleştirilmişti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.