DOLAR 32,4771
EURO 34,8356
ALTIN 2420,541
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Son dakika! Çanakkale’de 4.9 büyüklüğünde deprem İstanbul’da da hissedildi

AFAD’da yer alan bilgilere göre Çanakkale Yenice’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bakan Yerlikaya depremle ilgili olumsuz durum olmadığını bildirdi. İstanbul Valisi depremle ilgili açıklama yaptı.

Son dakika! Çanakkale’de 4.9 büyüklüğünde deprem İstanbul’da da hissedildi
04.03.2024 22:19
31
A+
A-

AFAD verilerine göre saat 21.38’de Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10.44 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ DURUM YOK

Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. ” dedi.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, “AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı.

ŞÜKRÜ ERSOY: GEMLİK KÖRFEZİ’NDE BİR AKTİVİTE VAR

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Marmara Denizi içerisinde beklediğimiz büyük depreme ilişkin değil Güney kollarla ilişkin deprem olsa gerek. Beklediğimiz Kuzey’deki kol Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey koluyla ilgili deprem değil. Yenice dediğimiz 1953’te 7.2 depremi var. Büyük yıkım yapmıştır, bu ona yakın bir yerde.Gemlik Körfezi’nde bir aktivite var. Bunu izlemeye çalışıyoruz. Bu bölgede 4 -5 büyüklüğündeki deprem Gemlik Körfezi, Biga yarımadası olduğu kesimlerde bir aktivite var. Biz kendimizi Kuzey kolunu konuşmaya kaptırdık. Güney’i ihmal ettik konuşmayı. ” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.