DOLAR 32,3277
EURO 35,0863
ALTIN 2299,435
BIST 9044,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SON DAKİKA HABERİ: Orman yangınlarıyla uğraşta son durum (Bakanlardan açıklama)

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları; Bugün 5 ilçede 15 farklı noktada yangınla çaba ediyoruz. Orman …

04.08.2021 21:09
101
A+
A-

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Bugün 5 ilçede 15 farklı noktada yangınla çaba ediyoruz. Orman yangınları takımlarımızın cansiperane çabasıyla kimi cephelerde denetim sağlandı, soğutma çalışmaları başlatıldı.

(Manavgat) 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2’si idare 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500’den fazla çalışanla çalışmayı sürdürdük.

Bugün Avrupa’dan 4 ülkeden daha AB düzeneğine yangın sebebiyle dayanak başvurusu oldu. Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk ve İtalya. O ülkelere de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Bugün Ukrayna’dan 4 tane helikopter Isparta Havaalanı’na inmiş bulunuyor. Bu akşamdan, yarından itibaren yangın söndürme çalışmalarımıza katkı sağlayacak. Azerbaycan’dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 işçi ve 40 itfaiye aracıyla da 150 işçi karadan ülkemize gelecekler.

Özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak Isparta Havalimanı’na indi. Bir şirketimizin İsrailli bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. Uçuş müsaadeleriyle ilgili tüm süreçleri tamamladık.

Türkmenistan’dan sembolik bir teklif geldi. Katar’dan gelen grupla bugün görüştüm, 666 kişilik bir grup var. Gündoğmuş bölgesinde yardım ediyorlar.

Pakistan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Bosna Hersek, ABD, Kanada ve Japonya’dan kimi yardım teklifleri geldi. Uçak ve helikopter dayanak muhtaçlığı olduğunu söyledik. Cevap bekliyoruz.

Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından satır başları;

Dünyanın birçok noktasında selleri, heyelanları, yangınları görüyoruz. Bu noktada süratli aksiyon almak ismine vatandaşlarımızın yarasını en süratli sarmak ismine tüm takımlarımız insanüstü bir çabayla çalışıyor. Yangında çok kıymetli bir uğraş verdiler. 28 Temmuz’da 4 farklı noktada yangın başladı. Antalyamızda 50 yerleşim yerini etkiledi. Yangında direkt etkilenen 722 vatandaşımız yaralı idi, 708’inin tedavileri tamamlandı. 7 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor, hayati riskleri kelam konusu değil.

Afetten etkilenen vatandaşlarımıza psikososyal dayanaklarımız devam ediyor. 45 mahallede afetzede kardeşlerimizin yanında 2 bin 400 afetzede kardeşimize psikososyal takviye verdik. Yangın bölgesinde etkilenen hayvanlarımıza 7 gün 24 saat veteriner hizmeti verilmektedir. Yurtta konuk ettiğimiz vatandaşımız 59 tane. Vatandaşlarımız tarlasından, hayvanlarının yanından ayrılmak istemiyorlar. Şu ana kadar 93 aileye konteynerlerini alanda kurduk. Şu ana kadar 133 çadır kurulmuş durumda.

yangında meskeni ziyan gören 912 şahsa yaklaşık 13 milyon lira nakdi yardım yapıldı.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.