DOLAR 32,5838
EURO 34,7818
ALTIN 2409,463
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Su kabına dadanan fare görenleri şaşırttı

Diyarbakır’da bir iş yeri sahibi Zelal Kaya, hayvanlar için iş yerinin avlusuna koyduğu su kabından adeta insan gibi ellerini yıkayıp su içen fareyi görünce hayretler içinde kaldı.

04.12.2019 14:30
197
A+
A-

Sur ilçesi Gazi Caddesi üzerinde bir iş yeri işletmecisi olan Zelal Kaya, hayvanlar için iş yerinin avlusuna içi su dolu tabağı bıraktı. Daha sonra pencereden avluyu izleyen Kaya, bir farenin adeta insan gibi ellerini suda yıkadığını, avuçlarıyla su içtiğini ve su kabından yiyecek bir şeyler arayıp alıp yediğini gördü.

Şahit olduğu manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Kaya, o anları cep telefonuna kaydetti. Görüntü çekerken, ’tipe bak, kulaklara bak’ diyerek gülen Zelal Kaya, o anları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

“GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM VE İNSAN GİBİ YİYOR”

Sürekli olarak Sur’daki hayvanların su ve yiyecek kabına yiyecek ve su içmek için geldiğini belirten Kaya, “Kedi, kuş ve şimdi de faremiz çıktı ortaya. Sürekli avluya su kabı, yemek ve mama bırakıyoruz. O da bugün bizim misafirimiz oldu ve umarım her zaman gelir. Görünce çok şaşırdım ve insan gibi yiyor. Değişik değişik hareketler yapıyor. Su içine elini sokuyor sonra su içip yiyecek yiyor. Bu hareketler çok hoşumuza gitti bir hayvansever olarak” dedi.

Kış mevsiminden dolayı dışarıda kalan hayvanlar için su kabı ve yiyecek bırakılması için çağrıda bulunan Kaya, “Kış aylarına girdik, bu dönemde hayvanlar hem üşüyorlar hem de daha çok aç kalıyorlar. Bu yüzden vatandaşların bulundukları evlerin ve iş yerlerinin önüne bir tas su ve bir tas yemek bırakmak zor bir şey değil. Bu çağrımı da herkese duyurmak istiyorum” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.