DOLAR 32,5796
EURO 35,052
ALTIN 2458,966
BIST 9808,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Tahıl anlaşması, ateşkesin ve barışın temelini oluşturabilir’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin girişimleriyle imzalanan tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili, “Bu anlamda tahıl anlaşmasının bizim geniş kapsamlı bir ateşkesin ve planının temelini oluşturabileceğini düşünüyoruz” dedi.

‘Tahıl anlaşması, ateşkesin ve barışın temelini oluşturabilir’
04.08.2022 08:05
192
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a gitti.

Çavuşoğlu, temasları kapsamında Malezya Başbakanı Dato’ Sri İsmail Sabri Yaakob ve Malezya Dışişleri Saifuddin Abdullah tarafından kabul edildi.

[Fotoğraf: AA]

Bakan Çavuşoğlu ile Malezyalı mevkidaşı Yaakob görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Malezya’da konuşuyor.

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli)

"Herkesin sorumlu bir biçimde davranması ve taahhütlerini yerine getirmesi gerekiyor"

Çavuşoğlu, tahıl anlaşmasıyla ilgili şunları söyledi:

"İlk gemi Odessa’dan yola çıktı, İstanbul’da ortak kontroller gerçekleştirildi ve gemi şuanda Lübnan’a doğru ilerliyor. Bu anlaşmanın süresi 4 ay. Herhangi bir itiraz olmazsa otomatik olarak uzatılacak. Bunun karşılığında Rusya aynı zamanda kendi tahıllarını ve bununla ilgili ürünlerini ihraç edebilecek, gübre dahil olmak üzere. Bu anlaşma her iki ülkenin ticaretini kolaylaştırıyor. Bunun sürdürülebilir olması gerekli. Herkesin sorumlu bir biçimde davranması ve taahhütlerini yerine getirmesi gerekiyor." 

"Türkiye olarak çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşın sonlandırılması için başından beri yoğun çaba sarfettiğini belirterek şunları aktardı:

"Durum kırılgan. Çünkü savaş karşılıklı devam ediyor. Bu anlamda tahıl anlaşmasının bizim geniş kapsamlı bir ateşkesin ve planının temelini oluşturabileceğini düşünüyoruz. Türkiye savaşın başından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son derece yoğun çabalar sarfediyor. Bununla ilgili çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.