DOLAR 32,5016
EURO 34,9449
ALTIN 2431,166
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tunceli’de ormanlık alanlara giriş çıkışlar 30 gün yasaklandı

Tunceli’de orman yangınlarını engellemek maksadıyla 30 gün kent merkezi ile 5 ilçede belirlenen ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar süreksiz …

03.08.2021 03:07
89
A+
A-

Tunceli’de orman yangınlarını engellemek maksadıyla 30 gün kent merkezi ile 5 ilçede belirlenen ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar süreksiz olarak yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava varsayım raporlarıyla bölgedeki yüksek sıcaklıkların ağustos ayında da artarak devam edeceği ve buna dayalı gelecek günlerde oluşabilecek harikulâde hava halleri nedeniyle mevsimsel yahut insanı faktörlere bağlı olarak orman yangınlarının artabileceği belirtildi.

Kentte 1 Eylül Çarşamba gününe kadar süreksiz olarak ormanlık alanlarda meydana gelebilecek yangınlara karşı kimi kararlar alındığı bildirildi.

Açıklamada ayrıyeten, kent merkezinde Çalkıran, Pınar Köyü, Çiçekli, Dalören, Vezgür, Aktuluk, Munzur Vadisi, Hozat ilçesinde Aliboğazı, Semuşağı, Karaçavuş, Yenibaş, Boydaş, Çakmaklı, Ovacık ilçesinde Karataş, Buzlutepe, Karaoğlan, Pülümür ilçesinde Kabayel, Mezra, Kızılmescit, Salördek, Pülümür Vadisi, Nazımiye ilçesinde Büyükyurt, Alacık, Çıralı, Bezik Ormanları, Doğantaş, Dereova, Yiğitler, Mazgirt ilçesinde ise Dallıbel ormanlık alanlarına giriş ve çıkışın yasaklandığı tabir edildi.

Yetkili kurumlarca belirlenmiş piknik ve mesire yerleri ile tabiat parkları dahil ormanlık alanlarda mangal, semaver ve ateş yakılmasına müsaade edilmeyeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü, Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü işçisi ve mahalle muhtarlıklarınca uyum ve denetim sağlanacaktır. Ormanlık alanlar ile civarında müsaade verilen yerler haricinde 01.09.2021 tarihine kadar kamp yapılmasına ve saat 20.00’den sonra piknik ve gibisi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir. Orman ve ormanlık alanların civarındaki yerlerde anız yahut bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı, ot, kol ve gibisi şeyler yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Ormanlık alanlara yakın yerlerdeki düğün ve gibisi tertiplerde orman yangınlarına neden olabilecek havai fişek ve dilek balonu üzere yanıcı unsur kullanmasına müsaade edilmeyecektir.”

Açıklamada, kent genelinde çıkan yangınları gören ve haber alan tüm resmi ve özel kuruluşlar ile vatandaşların yangın haberini 112 Acil Davet Merkezi’ni arayarak bildirmesi istendi.

Yangına hassas günlerde, cumartesi ve pazar günleri sorumluluk alanlarına nazaran oluşturulacak kolluk takımlarınca ortak devriye atılarak riskli alanların kontrolleri yapılacağı aktarılan açıklamada, “Orman yangınları açısından kritik günlerde camii ve belediye hoparlörlerinden anonslar yapılarak vatandaşlar dikkatli olunması konusunda uyarılacaktır. Yangın söndürmede kullanılan belediyeler, Karayolları, DSİ, Orman, Vilayet Özel Yönetimi ve gibisi kurumların mülkiyetinde bulunan araç, gereç ve ekipmanlar her an kullanıma hazır olacaktır. Yapılacak kontrollerde tespit edilen karşıtlıklar karşısında ilgili mevzuat kararları doğrultusunda gerekli isimli ve idari süreçler yapılacaktır.” denildi.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.