DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türk Kızılay 4 milyon kişiye kurban bereketi ulaştıracak

Kurban Bayramı’nın bereketi tüm yıl sürecek. Türk Kızılay ile Et ve Süt Kurumu iş birliğinde konserve haline getirilen kurban etleri, yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırılacak. Etlerin bir kısmı ise olası afetler için saklanacak.

Türk Kızılay 4 milyon kişiye kurban bereketi ulaştıracak
30.06.2022 15:15
92
A+
A-

Kurban etlerinin besin değerleri korunuyor, kullanım ömrü uzatılıyor…

Türk ile Et ve Süt Kurumu’nun iş birliğinde hazırlanan konservelerle kurban etleri yıl boyu saklanabiliyor.

Bağışlanan kurbanlıklar 800 gramlık konserveler haline getiriliyor. Bu sayede sadece Kurban Bayramı’nda değil yılın her döneminde ihtiyaç sahiplerine el uzatılıyor.

[Fotoğraf: AA]

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan " 800 gramlıklar yanında 4 bin 200 gramlık konservelerimiz de var, onları da gerek aşevlerimizde, 31 aşevimizde, yoksul ailelere dağıtıyoruz, gerekse olası afetler için ihtiyaç stoku olarak saklıyoruz" diye konuştu.

Konserve etler 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırılacak

Bu sene yaklaşık 700 bin kutu konserve, 5’er kilo paketler halinde Et ve Süt Kurumu tarafından Türk Kızılay’a teslim edilecek. Sadece etler değil suyu da konservelenecek.

[Fotoğraf: AA]

Türk Kızılay’ın hedefi ise bu yıl yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibine kurban bereketini taşımak.

İsteyenler, internet sitesi üzerinden, Türk Kızılay mobil uygulamasından ya da 168’i arayarak bağış yapabilecekler.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.