DOLAR 32,4389
EURO 34,7472
ALTIN 2446,371
BIST 9915,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Türkiye’nin hac organizasyonunda geldiği nokta bizi sevindiriyor"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Türkiye’nin hac organizasyonunda geldiği nokta bizi sevindiriyor. İslam ülkelerinin temsilcilerinden, Türkiye’nin hac konusunda geldiği noktayı duymak bizi mutlu ediyor.” dedi.

"Türkiye’nin hac organizasyonunda geldiği nokta bizi sevindiriyor"
11.07.2022 04:05
164
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl cuma günü Arafat’ta vakfeye durulduğunu ve bu durumun "hacc-ı ekber" olarak değerlendirildiğini söyledi.

"En büyük nasip oldu. Vakfemizi, dualarımızı yaptık. Şeytan taşlamaları yaptıktan sonra inşallah 40 bine yakın vatandaşımızın hacları tamam olmuş olacak." diyen Erbaş, hacıların tamamı Türkiye’ye dönene kadar ekiplerin ve Medine’deki görevlerine devam edeceklerini bildirdi.

"Bizim örnek olmamız gerekiyor"

Diyanet İşleri Başkanlığının hac ve organizasyonundaki başarısına değinen Ali Erbaş, "Türkiye’nin hac organizasyonunda geldiği nokta bizi sevindiriyor. İslam ülkelerinin temsilcilerinden, yetkililerinden ve Hac Bakanından, Türkiye’nin hac konusunda geldiği noktayı duymak bizi mutlu ediyor. Ülkemiz adına seviniyoruz. Sorumluluğumuzu da artırıyor. Bizim örnek olmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin geçmişten bu yana Müslüman ülkelere destek olduğunu ve ümmetin birliğini sağladığını belirten Erbaş, Türk milletinin kurduğu devletlerle İslam medeniyetine öncülük ettiğini vurguladı.

Hacda hizmet etmenin sadece görev değil, aynı zamanda ibadet olduğunu dile getiren Erbaş, personelin bu ibadetinin kabul olması için dua etti.

Bayramlaşmaya, Erbaş’ın yanı sıra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı da katıldı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.